HEM      IN ENGLISH      NYHETER

D E N    I N T E R N A T I O N E L L A    N Y H E T S S I D A N


 UFO →    av CEO of EE • 2020-07-10
Det grandiosa UFO-Sverige

Robert Scott Lazar och hans förehavanden på Area 51 har alltid haft förmågan att reta gallfeber på våran riksorganisation UFO-Sverige. De föredrar att överhuvudtaget inte nämna hans namn, men måste de säga något så fokuseras det på Robert's vidlyftiga leverne och andra pinsamma detaljer - trots att även UFO-Sverige dras med liknande rykten och som de själva låter bli att kommentera.
COMMENT
TOP
Som gammal ufo-entusiast har jag lyssnat på Ufopodden av Moa Gammel. Flera avsnitt är mycket bra och spännande.

Favoriter:
  • Mysteriet på Ariel School
  • Mysteriet Operation Dacapo
Många fler avsnitt är superba, men en annan som studerat ämnet under en längre tid har väl blivit lite svår att imponera på. Även musikstycket som inleder och avslutar tycker jag som gammal Jarre-fan är i världsklass! Helt otroligt att en 70-talist som Andreas Kleerup kunnat komponerat ihop ett instrumentalt mästerverk. Det låter faktiskt väldigt mycket 70-tal om stycket, var det någon som sa. Man får samma vibbar som när man lyssnar på Oxygene.

När jag lyssnade på Operation Dacapo så märkte jag att redaktionen hade fått fram ett flertal (för mig) helt nya uppgifter, som inte ens UFO-Sverige velat publicera. Det var för flera år sedan jag läste omkring detta i UFO-aktuellt. På senare tid verkar det som UFO-Sverige anser att Ufopodden är problematisk. Jag har noterat en irritation - Ufopodden och Moa Gammel verkar ägna sig mer åt att hänge sig åt önsketänkande och glorifiera tefatstroende än att hålla sig till fakta, om jag fattat rätt? Själv har jag svårt att se när detta skett. Jag tycker Moa Gammel lyckats bra med att skapa spännande avsnitt, men som bygger på faktiska händelser. Det verkar som UFO-Sverige inte fick in sin fot när avsnittet Operation Dacapo skapades eftersom Clas Svahn verkar helt frånvarande där. Men nu har det blivit ändring - hädanefter görs inga fler poddar utan att UFO-Sverige fått säga sitt först, därmed basta! Problemet när det sker är att poddarna blir märkligt dekadenta istället - mysteriet liksom försvinner. Clas Svahn har en säregen förmåga att tona ner och förringa värdet av det mesta, speciellt om ufo-händelser. Det jag vill säga är att det är skillnad på en ufo-podd gjord av Moa Gammel och en ufo-podd gjord av Vetenskap och folkbildning. Operation Dacapo för VoF är nog bara ren och skär knarksmuggling från början till slut, medan för Moa Gammel - ur många aspekter - en spännande händelse. För mig är Operation Dacapo en spännande händelse.
Ps. UFO-Sverige gillar ♥oF


  • Mysteriet Area 51 och Bob Lazar 1&2
Area 51 och Bob Lazar anser jag är det mest intressanta som någonsin hänt ufo-mässigt sett. Jag minns de diskussioner som pågick förr i tiden omkring Bob Lazar och många var förstås skeptiska - menade att karln ljög, eller fått saken om bakfoten. Enligt UFO-Sverige har uppfattningen om Bob alltid varit likadan: Robert Lazar är en före detta bordellägare som helt enkelt hitta på en historia om aliens i Area 51 och som han själv var delaktig i, punkt slut. – Robert är en mångfacetterad person med ett flertal udda särintressen, det kan George Knapp skriva under på. – En person som beter sig på det viset skulle ju aldrig CIA anställa för att forska om hemliga projekt, anser UFO-Sverige. – Hur vad var det nu med den där göteborgsresan som UFO-Sverige gjorde för länge sedan? Eller som Kurtz sa: vad kallas det när mördarna anklagar mördaren? När man lyssnar på Ufopodden så får man intrycket att S-4 bara är en kuliss för något annat - ett ställe där man utför hemliga medicinska experiment på barn. Just den redogörelsen är ytterst problematisk, någonting jag aldrig har spekulerat i. Undra hur redaktionen tänkte när de kom fram till det? Jag misstänker att UFO-Sverige är mycket nöjda med det avsnittet.

Det verkar som UFO-Sverige hängt upp sig på att Robert en gång såg en skymt, av vad han trodde var en utomjordning. Varför är detta viktigt? Skulle han blivit mer trovärdig ifall han sett en skvadron av utomjordingar, eller kanske ingen alls... Alla kända ufofall ute i världen är enligt UFO-Sverige spektakulära ickehändelser, typ Roswell, Rendlesham Forest och Area 51. Det är folk som ljuger, hallucinerar och där avsaknaden av bevis är det som talar emot dem. Bevisen lyser ju med sin frånvaro brukar C.S. säga. Det finns inga bevis för att spökraketerna existerat heller om man ska vara rättvis. Spökraketerna på 40-talet anser dock C.S. vara ett reellt ufo-studium. Man har rest land och rike runt, dykt i sjöar, talat , gjort film och skrivit spaltmeter om ämnet - detta är tydligen något som är väsensskilt andra ufo-händelser... Visst, det finns många samstämmiga vittnen, men ingen har lyckats fiska upp ens den minsta vrakrest efter en störtad raket. Vissa av dem exploderade, men närmare än så har man inte kommit fenomenet.


Finns det någon logisk förklaring varför Robert Lazar betedde sig som han gjorde? Ja, enligt mig så finns det en förklaring. Robert har aldrig ändrat på sin (uppdiktade) historia, det som däremot skett är att fler detaljer kommit fram. Detaljer som förklarar varför det blev som det blev. Militärbasen kunde ringa när som helst och kalla in Robert, exempelvis sent på kvällen. Eftersom han inte fick yppa något så blev hans fru misstänksam - har han en date nu? Saken blev inte bättre då frun de facto hade ett förhållande vid sidan av, utom Roberts vetskap, men basen visste eftersom de avlyssnade alla samtal. Själva jobbet var förstås synnerligen spännande, men också farligt. Roberts uppgift var att plocka isär diskens reaktor. Problemet var att de som tidigare försökt göra detta dött, eftersom reaktorn exploderat. Militärbasen tänkte ungefär - skit, våra bästa tekniker dör när de gör det som måste göras. Vad ska vi göra? - Anställ en narcissistisk tekniker och få honom att verka märkvärdig och på det viset behöver vi inte bry oss - när det till slut blir dags för demontering. Robert har själv uppgett att disken var minst sagt svårbearbetad. Allt verkade vara byggt med samma material som dessutom hade samma färg, inklusive interiör, säten, reaktor och gravitationsförstärkare. Det fanns inga skruvar, nitar eller svetsfogar. Det var som om hela farkosten var formpressad i ett enda stycke. El-tekniska prylar såsom kretskort och ledningar såg man inte röken av heller. Uppgiften var som en mardröm. Det är inte omöjligt att Robert förstod att det är jag som är nästa man på tur och därför försökte dra sig ur den situation som han hade hamnat i. Innan Robert satte igång med huvuduppgiften blev han introducerad och fick stifta bekantskap med en redan demonterad reaktor plus förstärkare, som någon tagit bort. Robert sa att det var skönt att det inte var han som lyckats med den bedriften. Jobbet var alltså superspännande men samtidigt livsfarligt - det måste varit en svår tid för Robert. När han till sist fick sparken så gällde det att göra en så stor grej av det, så snabbt som möjligt - för att ha en chans att överleva. Det lyckades han med. Mycket tyder på att Robert även smugglade ut lite av grundämnet 115 - en extra livsförsäkring. Vid slutet av hans anställning kom telefoninkallelserna allt mera sällan. Efter att varit ledig i flera veckor kunde han inte längre hålla tyst om det han sysslade med. Det var nästan som att militärbasen pressade Robert så mycket det bara gick. Situationen blev till sist ohållbar.


Det finns minst ett vittne till angående Area 51. En karl vid namn Philip Schneider vistades mycket i området på 70 och 80-talet. Liksom Lazar var Schneider anställd av militären, men Schneiders roll var att delta i byggandet av underjordiska militära tunnlar/baser runt omkring i landet. Man kan säga att Phil Schneider är en Bob Lazar gånger tio, en som verkligen har hört och sett både det ena och det andra. Och utomjordingar har han inte bara träffat, utan med pistolskott inblandat en gång. Schneider visste mer om vad som försiggick/försiggår på Area 51 än vad Lazar gör, om man ska tro på det han sagt under sina föreläsningar. Exempelvis att det finns en S-2 utöver S-4 och att det finns nio DUM-baser under Groom lake. Schneider har inte haft några problem att smuggla ut olika material heller. Exempelvis grundämne 123 (murinite), det supertunga grundämnet 140 (corbonite), det papperstunna superstarka materialet från Roswell m.fl. Phil Schneider har sagt väldigt mycket, exempelvis att vi bara känner till 5% av sanningen, eller ännu mindre. Runt 1995 byggde man en DUMB i Sverige som är mycket stor. Om takhöjden är 9m, så är längden 12 mil ifall bredden också är 12 mil! Denna underjordiska bas var sponsrad av FN...

Phil Schneider har berättat att den amerikanska armén kom i kontakt med grå aliens och deras tefat redan 1909. De kallades då för grå demoner och farkosterna för hästskoskepp etc. Utan dessa möten med utomjordingar (som fanns här långt tidigare än människan) så skulle det inte finnas baser som Area 51 mm. Det är samma sak i Sverige. Om det inte förekommit så många observationer av spökraketer (koncentrerat på vissa platser) så skulle man inte ha byggt vissa militärbaser i norrland. Jag har inte själv kollat upp just detta samband, men det var faktiskt C.S. som berättade det för mig en gång.stämmer det att Sverige har en eller flera DUMB liksom i USA, så kan man dra slutsatsen att vårt land har ett mycket djupt samarbete med NATO. Det innebär vidare att det inte finns någon demokrati, snarare en slags militarism blandad med plutokratism. Fast enligt Phil Schneider är det aliens som har sista ordet och han varnade också för - att om vi inte opponerar oss kommer det bli krig någon gång i framtiden, när dessa aliens önskar ta över hela rasket.

Man får väl hoppas jag har fel och att vi går mot bättre tider - för, talar man om någonting hemskt som skulle kunna hända så brukar det ju inte hända - det är en slags trygghet ändå.
EE 

Det grandiosa UFO-Sverige av CEO of EE
back
TOP
 
    Id:
(1 eller 2 siffror)
EECOM10
  EECOM10 Comment Function 1.0
  Developed by B.Lindqvist
  © 2021 Essential Electronics
     
 
 
BOTTOM

Det grandiosa UFO-Sverige
DET GRANDIOSA
UFO-SVERIGE
av CEO of EE

EE © 2012 Essential Electronics - drivs av Björn Lindqvist (CEO of EE)

Skriv för kontakt eller rapportering email - eller för att posta en artikel?
Gör helst artikeln i Words först. Jag kommer då att försöka replikera denna i så hög grad som möjligt.