HEM      IN ENGLISH      NYHETER

Synpunkter om sjukdomar, livsmedel och hälsa... 
När jag på nätet fann cancermedicinen HAMLET året 2010 och insåg att det inte används i dagens cancerbehandling (trots att ämnet upptäcktes redan 1994) så har jag även intresserat mig för annan rådgivning omkring andra sjukdomar och hälsoproblem med tillhörande hälsopreparat runt omkring i vår omvärld. Här har Youtube dominerat som inspirationskälla men ibland även från tidningar mm. Den här sajten handlar ju i huvudsak om teknik, elektronik och bränslen, men vad har man för glädje av detta om ingenjören/kemisten/piloten lider av krämpor och inte har tid eller ork att engagera sig i det som är våran hobby och vårat kall? Speciellt intressant blir det för oss som passerat 50-strecket - för det är väl då som olika krämpor och åldersrelaterade åkommor börjar göra sig gällande? Som sagt, först måste kroppen, själen och psyket befinna sig på topp innan vi tar itu med vetenskapens kluriga formuleringar. Föga förvånande handlar råden här uteslutande om kemi eller närmare bestämt: kroppens kemi och det vi väljer att stoppa i munnen.Jag tror mig ha hittat en hel del matnyttigt som man bör beakta. Inmundigar man detta är min förhoppning att livskvalitén stiger till en optimal nivå.


CANCER


     Förutom det jag skrivit innan om HAMLET så har jag stött ihop med några andra mycket intressanta påståenden och idéer omkring denna farsot och som jag först har valt att avhandla här, innan vi går vidare.

Andra sätt att bota/förebygga cancer har framförts av amerikanen James Sloane som med en vän Markus Rothkranz även figurerar på Youtube. James har som student tidigare forskat kring cancer och funnit att även hajar får cancer. Den allmänna uppfattningen innan (eller myten) var att hajar inte får cancer, men så är alltså inte fallet. Enligt JS är huvudorsaken att man får cancer: STRESS. Stress är den första utlösande faktorn - den viktigaste anledningen. Stress tillsammans med kaffe, cigaretter och liknande stimulantia är ännu mera riskabel eftersom kroppens immun- och skyddssystem är försvagat p g a näringsfattig kost. Jag ska även tala om en annan amerikan: Dr. R.E.Tent (eller Dr. T), även han går att finna på Youtube. Gemensamt för dessa två utövare av läkekonst är att de har ett holistiskt synsätt och att de är förespråkare av alternativmedicin. Dr. Tent är även mycket kritisk till vaccin(er) vilket jag senare kommer att redogöra för mer ingående. Även Tent har slagit in på stresslinjen som en orsak bland andra orsaker - varför människor drabbas av cancer. Både Dr. Tent och J. Sloane är överens om att cancer kan relateras till virus. Enligt Dr. Tent kan man spåra cancerns ursprung till ett virus som USA:s underrättelsetjänst planterade in i poliovaccin på 50- och 60-talet. Viruset heter SV40 - Cubakrisen samt mordet på JFK 1963 har en betydelsefull roll i denna historia.

Som vanligt är det ett gäng amerikaner som går i bräschen medans vi andra härmar efter så gått det går...

VITAMIN C


     C vitamin är ett bra cancerbotemedel men i de flesta fall hinner inte ämnet komma till undsättning innan det har brutits ner och förstörts. Endast vissa bär/örter har förmågan att kunna leverera C vitamin i tid till cancerområdet. Amlabär eller ”indisk krusbär” innehåller polyfenoler som stabiliserar C vitaminen och gör den 12 gånger starkare än vanlig C vitamin. Komplettera gärna med bioflavonider (vitamin P) som man erhåller vid intag av citrusfrukter och bär.

Jag vill nu flera år senare uppdatera informationen angående C vitamin. Det har framkommit att denna vitamin är mycket mer väsentlig för hälsan än vad jag först trodde. Ingen annan vitamin besitter samma healingförmåga som C. Man skulle kunna förenkla allt detta med hälsa och utnämna vitamin C, kalcium/magnesium, kisel, järn och vatten som de sex viktigaste substanserna i en människas liv. Att få i sig C med hjälp av amlapulver som går att beställa både här och där numera - är ingen bra metod. Det är osäkert hur mycket som finns kvar under resan från Indien. Det säkraste är nog att äta askorbinsyra eller salter av askorbinsyra. C vitamin/askorbinsyra bryts ned av fukt så inte heller citroner eller apelsiner är att lita på, såvida man inte odlar dem hemma... Askorbinsyran kan intas utspädd i vatten. James Sloanes råd är att ta 500 mg askorbinsyra 3 ggr fördelat över dagen, det är ungefär 0,5 kryddmått x 3. Tar man mer så riskerar man syrebrist då C vitamin förbrukar B12 vilket påverkar blodets förmåga att transportera syrgas. Jag har pratat med individer som tagit megadoser av C vitamin. Då kan det handla om 10 gram om dagen under en kort period, vilket är långt mer än den rekommenderade dosen. Bortsett från ovan nämnd biverkning inträffar ingenting - överskottet går ut via urinen. Den svenske ingenjören Lars Bern som numera ofta figurerar i alternativmedia i november 2019 när jag skriver detta, har själv haft cancer. Lars kan intyga att askorbinsyran verkligen fungerar bra men man måste fördela dagsdosen över hela dygnet p g a att det sönderfaller fort. Hans råd är att blanda 10 gram syra till en liter vatten och på det sättet får man i sig vitaminen under hela dagen vartefter vattnet dricks upp. Lars Bern är även upphovsmannen bakom den metabola pandemin, som är ett mycket intressant researcharbete och som förklarar hur Big Pharma fungerar samt hur sjukvården under alla år lurat oss att äta fel saker. Joel Wallach hade rätt - dead doctors don't lie...

Linus Pauling

Linus Pauling ansåg att intravenöst C vitamin och aminosyran Lysin är nödvändigt för att kunna bota cancer - det blev han mycket hårt kritiserad för.

De flesta som är kunniga anser att vitamin C är bland det bästa cancerbotemedlet och främst bland dem alla ska nämnas Linus Pauling (tvåfaldig nobelpristagare) som mycket noggrant studerade vitaminen och vad det egentligen är. Det man kom fram till var att C vitamin är detsamma som askorbinsyra. Linus Pauling är en av de intelligentaste kemister/biologer som någonsin funnits. Alla som nämns här håller med, inklusive mig själv. Ett annat användningsområde för askorbinsyra är för att neutralisera vatten. Allt tappvatten i Sverige innehåller mer eller mindre klor. Detta p g a att kloret förhindrar att vattenledningarna växer igen inifrån (av gröna alger). Det medför även att vi som är invånare dricker klorerat vatten. Ett sätt att avlägsna kloret från tappvattnet är att tillsätta askorbinsyra, det krävs enbart små mängder - en knivsudd per liter räcker. Syror är bra på att avkalka, så även med askorbinsyra. Grå/bruna beläggningar i kokkärl o dylikt undvikes därmed.

Någonting man kan stöta på angående tillskott av vitamin C är risken att få njursten. Njurstensproblem brukar vara ärftligt betingat och vissa påstår att det är ämnena i de billiga brustabletternas kapsling som ger njursten och inte själva vitaminen. Andra menar att det inte är höga kalciumvärden utan tvärtom låga kalciumvärden som orsakar njursten p g a att när kroppen har en brist så tillverkas kalcium av ben istället, vars restprodukter genererar njursten. Den mest vedertagna hypotesen är att ett överskott av C vitamin leder till höga halter av oxalsyra (när vitamin C bryts ned bildas oxalsyra). Oxalsyra tillsamman med ett överskott av kalcium eller magnesium kan bilda njursten. Näringslära kan ibland vara lite förvirrande eftersom det oftast är många faktorer som samverkar för att uppnå ett resultat.

Att C kan bilda njursten är en vedertagen och accepterad hypotes. Tyvärr (eller lyckligtvis) så finns det inget som styrker att det är så. Det är som Andrew Saul brukar säga: C orsakad njursten är som en enhörning. Alla vet vad en enhörning är och alla kan rita eller beskriva en enhörning men få har med egna ögon sett en sådan livs levande. Andrew Saul brukar kallas ”The MegaVitamin Man”. Saul förespråkar att man själv avgör vad som är en korrekt dos C vitamin. Det är ganska enkel logik. Känner du dig frisk och hälsosam så har du troligtvis en bra kvantitet C i din kropp. Är du sjuk eller mår dåligt så tar man C ända tills man mår bra. Kroppen larmar när den fått nog - tarmarna talar om det (tydligt). Är man sjuk så nöjer sig inte kroppen med 100 mg om dagen - snarare över 100 000 mg krävs då! Jo, du hörde rätt, 100-150 gram under ett dygn. Man kan inte ta 100 gram askorbinsyra direkt utan det handlar om att fördela dosen. Exempelvis 2-3 gram varje kvart under vaken tid, ända tills man känner att hostan, förkylningen, febern etc börjar ge med sig. Även Linus Pauling tog kopiösa mängder askorbinsyra. Det finns inga faror med att överdosera C vitamin, de positiva effekterna dominerar.

Askorbinsyra är särskilt effektiv när någon slags diffus smärta smyger sig på (i synnerhet om kvällarna) - testa...
Andra cancerhämmare är: Larrea Tridentata, Kermesbär, Lapacho, Myrra etc. Speciellt bör nämnas Chaparral eller Larrea Tridentata som enligt JS är rent förträffligt! Den har en mängd fördelar som alltid måste beakta i det fall man vill bygga upp ett skydd mot cancer. Chaparral har anti-inflammatoriska egenskaper och fungerar även mot hjärtsjukdomar, hepatit, ledgångsreumatism, MS, Crohns sjukdom, ulcerös kolit, typ 1 diabetes, lunginfektioner, herpes etc.

ÖRTMEDICIN


     Recept på cancerhämmande bär/örtblandning:


Chaparral (larrea tridentata) 3 delar
Lapacho 2 delar
Rödklöver blomma 2 delar
Gynostemma 2 delar
Kariyat 2 delar
Gurkmeja 2 delar
Amlabär 2 delar
Nässelblad 2 delar
Söl 2 delar
Myrra 1 del
Lakritsrot 1 del
Kermesbär 1 del
Enbär 1 del


   Dessa bör noggrant blandas tillsammans. Rekommenderad dos är en halv tesked tre gånger dagligen på fastande mage minst 30 minuter innan en måltid. I detta kan tillsättas en liten mängd osötad kanel och äppelmos så att det blir mer tilltalande för smaklökarna.

Förutom C vitamin bör man även se till att intaget av Zink och Selen är rikligt. Även Germanium gör nytta men det måste vara av denna sort: bis betakarboxyletylgermanium seskvioxid. För ytterligare information rekommenderar jag att läsa James Sloanes artiklar på www.medcapsules.com. Många av oss vet det redan men det tål att upprepas att något man måste undvika helt är Socker. Enligt cancerforskaren Judyth Baker så är socker (strö/bit/pärl/flor) närmast att jämföras med en kemisk produkt - en kemikalie! Ett raketbränsle för uppkomna cancertumörer. Raffinerad sackaros är det vi förbrukar mest av men det finns andra sockerarter, såsom glykos, fruktos, laktos och maltos.

Q10


     JS förespråkar även användandet av det relativt nyutvecklade ämnet Q10, som efter ett flertal studier visar på häpnadsväckande goda resultat. Q10 är som ett tändstift (gillar när man kan applicera motortermer på kroppsegna funktioner) för kroppens celler. Speciellt hjärtats funktion gynnas av Q10. Att ta en tablett några timmar innan man ska påbörja en fysisk aktivitet eller utöva en sport kan vara en god idé. Man kan faktiskt jämföra Q10 med doping förutom att denna substans är naturligt förekommande i alla människor och därför inte kan klassificeras som dopingpreparat.

Här är det dags att höja ett varningens finger. Vid fysisk aktivitet ökar vattenintaget! Rent vatten kan faktiskt medföra en urlakning, att kroppen utarmas på näringsämnen. Vattnets löslighetsförmåga drar bort nyttiga mineraler och spårelement från kroppen och det försvinner sedan genom svettning eller urinering. För att minska den risken bör man spetsa vattnet med en mineral så att vattnet inte kan lösa lika bra längre. Här föreslår JS att man bör använda Kisel (kiseldioxid, silika, sand) - alltså inte enbart för halvledarkomponenter... Det gör stor nytta i våra kroppar och är ett spårelement som man inte bör lida brist på om man tränar mycket. Man bör dock inte tillsätt Kalcium i vattnet.

KÄLLVATTEN


     När detta var sagt så problematiseras det hela ytterligare genom att det redan finns källvatten som man kan köpa, så hur ställer man sig till detta? Källvatten eller mineralvatten är i regel mineraler från berggrunden som har löst sig i vatten och som man sedan intar. Dessa oorganiska föreningar brukar vara av typen: karbonater, oxider och sulfater. Sådana mineraler kan klassas som hårda och som våra kroppar svårligen kan hantera. De hör bäst hemma i processindustrin typ pappersbrukskemikalier. Samma effekt uppnås dock med källvatten - man undviker tömma kroppen på nyttiga mineraler. Trots de svårsmälta jonformerna är mineral/källvatten en extremt viktig källa för att kunna få tillgodogöra sig de sällsynta jordmineraler som kroppen inte ska lida brist på såsom exempelvis Bor, Tenn, Kobolt, Vanadin - bara för att nämna fyra då. Ett sådant vatten utvinner man från Great Salt Lake i USA (Mineral Drops) - mer om sällsynta jordmineraler senare. Ett mineralvatten som överträffar allt vad som finns här i Skandinavien med omnejd: tillsätt 7 droppar Mineral Drops per liter ordinärt kranvatten och låt detta bli din törstsläckare!

BILLIGA MINERALER


     Multivitamin/mineraler som man för en billig penning kan köpa på Netto brukar bestå av karbonater, oxider och sulfater. Förutom kloriderna är det som att knapra på ett pappersbruk. Det är mineraler - svar Ja, men mycket ineffektiva då kroppen låter det mesta passera. Har man otur så kan dessa hårda föreningar omvandlas till njursten (de är ju komna från sten). Det är när våra skördar bevattnas med mineralberikat vatten som miraklet inträffar. Växterna omvandlar även ”hårda” joner till kolloidala mineraler som kroppen är anpassad för att ta upp effektivt. Exempels på hårda joner: kalciumkarbonat, magnesiumoxid, järnsulfat, zinksulfat och natriumselenit m.fl. Exempel på snälla joner (organiska föreningar): kalciumcitrat, magnesiumcitrat, järnbisglycinat, manganaskorbat, selenmetionin m.fl. Undvik helst vitamin/mineraltillskott baserade på brustablettvarianten, med undantag: Magnesium! Denna mineral kan dock med fördel köpas som brustablett. Magnesium hjälper enzymerna att göra ett bra jobb och bidrar således till god matsmältning, därför bör man ta magnesium i samband med måltid. En annan viktig poäng att göra så är att man kan dricka enbart vatten till lunchen, utan att det smakar bara vatten.

JÄRN


     Spårelementet Järn brukar kvinnor lida brist på medan män vanligtvis inte. Järn är en mycket viktig komponent i våra kroppar som tyvärr fått en undanskymd plats på denna sajt, men nu är det dags att ändra på det. Det är järnet som står för transporten av syre till alla celler, en i allra högsta grad betydelsefull syssla! Trött och allmänt svag? Då handlar det oftast om järnbrist. Huvudvärk är ett annat tecken. C vitamin och järn jobbar i symbios med varandra och bör därför alltid kombineras. Vi är alla unika i både ålder och kroppskonstitution. P g a genetiska olikheter kan någon ha ett större eller mindre behov av något vitamin eller mineral. Gällande mig själv drabbas jag ofta av järnbrist. Brustabletten som är baserad på järnglukonat avråder jag starkt ifrån. Den typen av järn är livsfarlig då den bildar blodproppar - jag har själv erfarit detta. Järnglukonat och järnlaktat är cancerframkallande ämnen - Varning! Se även upp med järnsulfat. Bisglycinat, citrat, (fumarat), askorbat och succinat är bättre. Järn i för stora doser kan också vara ett problem då det bildar oxidanter (fria radikaler). Låg saltsyra i magsäcken gör det svårt för kroppen att ta upp järn, vilket kan vara en anledning att kolla upp - gäller oftast äldre individer.

Om man misstänker att magsaften inte är tillräckligt sur så kan man göra ett Raptest. Detta är en primitiv metod för att få ett hum om vart man befinner sig på pH-skalan, men det duger ifall man inte har så stora krav. Läs mera om detta under ”Den alkaliska pandemin” längre ner. Sura uppstötningar beror inte på att magen är för sur utan på att den inte är tillräckligt sur. Magen försöker göra sig av med den föda som inte går att smälta - uppåt! En ganska drastisk åtgärd - något man snarast borde undersöka grundligare. Att ignorera detta och istället välja att leva med en alldeles för basisk mage kan få ödesdigra konsekvenser. Magen och tarmarna kan inte längre tillgodogöra sig livsnödvändiga mineraler vilket medför att olika kroppsfunktioner degraderar och på det viset påskyndas åldrandet. Detta med låg surhet i magen är, skulle jag vilja påstå, ett av västvärldens vanligaste hälsoproblem (om man bortser från den metabola pandemin). Många besvär inklusive ballongmage, IBS, Crohns sjukdom och Ulcerös kolit kan relateras till låg surhet i magsäcken. Man kan undra varför så många drabbas? Rökare skonas från de här problemen eftersom nikotin/tobak gynnar produktionen av saltsyra.

VÄTEPEROXID


     James har med egna ögon erfarit hur tumörer kan elimineras med en väteperoxidlösning som man med hjälp av en spruta fyller tumören med och på så sätt terminerar den kemisk. När så sker upplöses cancertumören liksom en kedjereaktion mycket fort, ja i princip försvinner den omedelbart - men det svider.

OZON


     Cancer som är svår att lokalisera använder man ozongas mot. En luftström med en halt av ozon låter man blåsa in i anus för nedre regionen och i örat för huvudregionen. Ozonet som är en extremt kraftig oxidant transporteras med blodet runt omkring i kroppen. Ozon skonar friska celler men reagerar häftigt med cancerceller, bakterier, virus och andra främmande ämnen - som då dör/oxideras. Det spelar ingen roll var i kroppen giftet befinner sig ty ozonet letar sig dit och verkar skoningslöst, även på riktigt svårforcerade substanser, typ PCB, DDT. Metoden kallas för ”ozonterapi” och kräver att man har tillgång till en ozonapparat och gott om tid då behandlingen kan dröja innan man erfar ett positivt resultat. Det är mycket viktigt att man sörjer för god ventilation och inte andas in ozongas! Ozon är en selektiv cancerdödare som har mycket hög cancerbotarpotential!

Väteperoxid och ozon är starkt reaktiva kemiska ämnen men är inte per definition ”fria radikaler”. Hur det är möjligt att ozon kan tillåtas verka i våra kroppar utan att det innebär en häsofara kan inte jag redogöra för? Använd dock inte ozon som en allmän hälsokur för att förebygga framtida krämpor. Ozonbehandling kan ses som en extraordinär insats, som man tar till när nöden kräver det.

VITAMIN D OCH JOD


     Liksom Dr. T och många andra kan man ganska snabbt konstatera att D vitamin är cancerhämmande men även spårelementet Jod har på senare tid fått stor uppmärksamhet. Jod tillsammans med vitamin D är särskilt gynnsamt mot uppkomsten av cancer. Men för att vitamin D ska kunna göra sitt jobb krävs även kalcium. Hög östrogenhalt i levern är i dag vanligt förekommande och ökar risken för cancer. Vitamin D är bland annat vad som krävs för att få bukt med östrogenet som drabbar oss. För oss som inte exponerar oss i solen så ofta finns kalciumtabletter spetsade med D vitamin. Denna typ av tabletter består av kalciumkarbonat som kroppen har svårt att tillgodogöra sig, men med hjälp av en noga avvägd mängd D vitamin däri så tas karbonatet upp effektivare. Denna D vitamin gör ingen mera nytta än att se till att kalciumet tas upp så det blir inget över för vidare syften.

VITAMIN B3 / NIKOTINSYRA


     Även känd som Niacin. Kärt barn har många namn. Även om dess andra namn får oss att vilja tänka på cigaretter finns ingen koppling till tobak alls. Det här är, skulle jag vilja påstå - ett supertillskott! Jag har pulat med den här hemsidan ganska länge nu men totalt missat Niacin. Det är ett riktigt praktfjasko nu när jag vet vad B3 kan bidra med - och det är inte lite... B3 är kärlutvidgande och ökar blodgenomströmningen, särskilt på platser som kanske inte får så mycket. Denna egenskap öppnar upp för en mängd positiva verkningar i våra kroppar.

Linus Pauling som jag tidigare talat om och som även myntade begreppet ”Ortomolekylär Medicin” ansåg att C vitamin och Niacin är vad som krävs för att återställa främst dem som lider av mentala åkommor men även vi andra reagerar positivt. C, E och B3 kan man ta i mycket stora doser utan att det skadar oss. Uppfattningen är att DRI är alldeles för lågt satt, speciellt gäller det C. Man kan ta flera tusen mikrogram B3 utan att något dåligt händer, tvärtom verkar det som att ju mer man tar av B3 desto större positiva effekter erhåller man, vilket är ganska uppseendeväckande tycker jag.

Utdrag från KURERA - positiva verkningar av Niacin

• bättrar på blodcirkulationen • förebygger/botar delvis artros
• värmer upp kroppen • förebygger/botar delvis ledgångsreumatism
• för bättre hy och hår • förebygger Diabetes
• främjar upptag av andra näringsämnen • lindrar/förebygger mensvärk
• stämningshöjande (förvirring, ångest, depression, schizofreni) • lindrar/förebygger Migrän
• för bättre tandhälsa • förhindrar/förebygger högt blodtryck
• gör musklerna mer hållfasta • förebygger yrsel
• högre enzymproduktion • lindrar smärta
• högre saltsyreproduktion • förebygger/botar delvis Cancer
• gynnar hormonproduktionen etc etc • förebygger/botar astma och allergier etc etc

VITAMIN E


     Den här vitaminen är komplicerad och består av åtta fettlösliga ämnen - fyra tokoferoler och fyra tocotrienoler. Dessa fungerar bland annat som antioxidanter (bekämpar fria radikaler), men E sägs besitta en mängd andra egenskaper vilket jag inte kommer att gå in på, men förenklat kan man säga att vitamin E jobbar och håller ordning inuti cellerna (där fettet finns) - istället för exempelvis C som verkar runt omkring cellerna. Ett utmärkande drag gällande alla vitaminer (utom vissa B vitaminer såsom B5, B7...), är att dess molekyler är baserade på bensenringar - så även vitamin E.

Den specifika egenskapen med E är att den kan förebygga eller skydda oss från en mängd läskiga sjukdomar, såsom exempelvis nervproblem, hjärtinfarkt och blodproppar, alzheimers, olika former av cancer, plus en hel massa annat. E samverkar med C, selen och vitamin A. Stora mängder E förbrukar K och stora mängder järn förbrukar E vilket såklart inte är önskvärt. Alltså, för att få bästa möjliga effekt av även andra viktiga vitaminer så krävs att E finns tillhanda. Dosen av E är inte kritisk - den kan överdoseras. Stort intag av E reducerar dock vitamin K och är dåligt för immunförsvaret.

Har man nu haft oturen att födas till en homo sapiens, men man trots detta samtidigt önskar befinna sig i ett gott hälsotillstånd - då skulle man med Linus Paulings hjälp kunna göra en lista innehållandes fyra essentiella substanser. Dessa är...
 • Vitamin C (askorbinsyra)
 • Vitamin B3 (niacin)
 • Lysin (essentiell aminosyra)
 • och naturligt vitamin EHISTORIEN OM POLIOVACCIN OCH CANCERVIRUSET SV-40


     I mitten av 50-talet utvecklades det första poliovaccinet i USA. Tidigare 1951 kom man till insikt om att cancer var ett virus och 1957 upptäckte forskarna Sarah Stewart och Bernice Eddy olika arter av ett nytt cancervirus vid namn Polyoma. Bernice Eddy hade tidigare arbetat som kontrollant åt Dr. Alton Ochsner vilken utvecklade poliovaccin. Ochsner trodde att hans virusodling var död men Eddy upptäckte att de levde och slog larm. Ochsner ignorerade hennes varningar och vaccinerade två av sina barnbarn med det nyutvecklade vaccinet - smittade det ena med polio och dödade det andra. Skandalen var ett faktum och Richard Nixon (senare president) fick uppdraget att återupprätta förtroendet för kliniken. Samtidigt blev Bernice Eddy förflyttad.

Det var alltså efter incidenten med Ochsners misslyckade vaccinexperimentet som Sarah och Bernice upptäckte polyomaviruset men strax därpå inträffade ännu en incident: på samma sätt som de odlade fram poliovirus i njurar från apor så odlade de även fram cancervirus i rent forskningssyfte. Av ren klantighet så lyckades man med konststycket att utvinna en blandning av både poliovirus och cancervirus från samma apnjurar. Detta innebar att en hel generation (miljontals) barn mellan 1955 och 1963 i USA blev vaccinerade mot polio (alla tre varianter) - samtidigt blev de injicerade med cancerviruset Polyoma, senare omdöpt till SV40 (det var det förtionde viruset i ordningen av 39 tidigare). Även en mängd andra apvirus och olika varianter av SV40 följe med vaccinet, vilket innebar tre olika typer av cancer: hjärn-, ben- (leukemi) och lungcancer. Denna katastrofala vaccineringsfadäs hemligstämplades 1959. Man kan anta att SV40 och dess varianter numera har etablerat sig runt hela jordklotet eftersom SV40 sprids vid blodtransfusioner och det kan även överföras sexuellt - viruset är så litet att det tydligen kan passera en kondom, vilket jag själv tycker låter märkligt! Tre cancertypers ursprung är alltså ett poliovaccin som utvecklades i USA på 50-talet. Detta kände man alltså till men lät bli att yppa något - tills 1999.

Dr. Alton Ochsner                                Sarah Stewart                                Bernice Eddy

En månad efter valdebatten Kennedy/Nixon 1960 höll Bernice Eddy ett anförande vid New York Cancer Society om vad som tidigare hade skett med poliovaccinet och varnade för en ohämmad cancerepidemi. När sedan NIH (National Institutes of Health) fick nys om detta anförandet, tog det hus i helvete och staten fråntog då Eddys professionalitet, lade beslag på hennes labb, dödade hennes försöksdjur, utfärdade yppandeförbud och fördröjde hennes publicering av vetenskapliga avhandlingar. Kort därefter 1961 slog man fast att poliovaccinet skulle renas/frigöras från cancerviruset SV40. Emellertid framgick det inte ur regelverket att den smittade källan som nya poliovaccin framställdes av skulle kasseras. Ej heller behövde man slänga nyligen framställda cancersmittade vaccin! De med SV40 smittade vaccinerna fortsatte att användas ända tills de tog slut 1963.

Dr. Tent fick som barn i slutet av 50-talet fram till 1964, hela sju stycken vaccineringar mot polio både intramuskulärt och oralt. Karl'n är över 50 bast men har hittills lyckats undgå att få cancer, trots att han är fullpumpad med SV40-apvirus. Han är inte ensam: 200 miljoner amerikaner har blivit vaccinerade med poliovaccin spetsat med SV40. Antagligen har inte mängden SV40 per person någon betydelse utan det handlar om i vilket fysiskt och psykiskt skick virusvärden är i, om och ifall SV40 kan komma att aktiveras? Man har uppskattat att det är 1 av 200 SV40-injicerade som faktiskt får cancer, vilket som tur är är ganska få men ändå fler än normalt. Anmärkningsvärt är att många födda 48-57 inte överlevde sina föräldrar. Ovanligt många dog av cancer 85-87 utan att man kunde förklara det med ett ohälsosamt leverne.

Med detta djävulska vaccin följde även ett SIV-virus med (Simian Immunodeficiency Virus) som var ännu mindre än SV40. Forskarna noterade detta (vi är tillbaks på 50-talet igen) men ignorerade det eftersom viruset ansågs ofarligt. SIV är anfadern till AIDS och EBOLA! Ju mindre ett virus är desto svårare är det att ta kål på... Vidare ska sägas att forskarna på 50-talet inte visste hur stor effekt SV40 skulle ha. Om cancerfallen ökat explosionsartat med tusentals nya fall i veckan så fanns det tydligen ett bromsvaccin undangömt, men ingenting kunde egentligen förutsägas om någonting (bromsvaccinet kanske inte fungerade heller). Vad som än skedde så skulle emellertid allting vändas till myndigheternas favör. Bromsvaccinets upptäckare skulle man då hylla som världens räddare osv. Psykologiska och manipulativa metoder/propaganda fanns det gott om även förr i tiden.

Cancerforskningen fortskred dock vilket understöddes av både Nixon och CIA 1962 för att leta efter ett motvirus om en cancerepidemi skulle brutit ut, men istället resulterade det bara i ännu elakare och aggressivare virus. Man hade byggt en linjär partikelaccelerator i Louisiana där man genom strålning muterade testade, muterade testade cancervirus med. Allt var förstås hemligt.

1963 i New Orleans startades den s.k. biologiska vapengruppen som bestod av Mary Sherman (verksamhetschef) och Judyth Baker (vapenutvecklare). Lee Oswald var Judyths livvakt, och även hantlangare mellan det stora och lilla labbet. Baker och Oswald hade en nära relation under den här perioden. David Ferrie skötte det lilla labbet. I filmen JFK spelas L. Oswald av G. Oldman och D. Ferrie av J. Pesci - hans roll i filmen speglar inte hans engagemang i cancervapenprojektet dock. Syftet var att hitta ett (cancer)virus som man kunde plocka bort Fidel Castro med. Saken var den att världen stod på randen till ett tredje världskrig och för att undvika domedagen så skulle antingen Castro väck - och om det inte gick så skulle Kennedy väck. Lite märkligt tycker jag eftersom det var Kennedy som tidigare förhindrat att ett tredje världskrig bröt ut..? Värt att beakta är att det under denna tidsperiod i USA frodades ett kommunisthat utan motstycke vare sig tidigare eller senare.

Mary Sherman                Judyth Baker                Lee Oswald                David Ferrie

Judyth Vary Baker var 1963 fortfarande en tonåring. Under sina studier i high school några år tidigare fann hon ett sätt att åsamka möss cancer fortare än vad någon annan gjort. Hon utsatte dem för cigarettrök samt röntgenbestrålade mössen. Resultaten var så imponerande att Harold Urey (framstående fysiker under Manhattanprojektet) och Alton Ochsner besökte skolan och stöttade hennes arbete. Judyth fick specialutbildning i New York innan hon ingick i vapengruppen. Hennes uppgift: att ta fram ett extra aggressivt lungcancervirus som Oswald skulle ombesörja transporten av till målet (Castro). Problemet var att offret först måste få sitt immunsystem nedsatt innan viruset injicerades så att det omgående kunde aktivera sig och orsaka lungcancer. Det vanligaste knepet: utsätta målet för en rejäl dos röntgenstrålning. Metoden provades på mentalpatienter och tester visade att det tog 28 dagar innan offret dog - efter en rätt genomförd cancerattack. När Judyth fick information om att oskyldig människor fick testa hennes virus protesterade hon så pass att Ochsner bröt sitt löfte om att låta henne utbilda sig till läkare ”ni är bara förbrukningsvaror” - hennes forskarkarriär var över. Strax därpå ringde Oswald upp henne och talade om att Kennedy snart skulle mördas. Fidel Castro var tydligen inte så lätt att bli av med - alltså på ett sätt utan att någon kunde misstänka USA för det.
1964 mördades Mary Sherman med våldsamt yttre våld men de såg ändå till så att det kunde ha rört sig om ett sexdrama som gått överstyr. Lee Harvey Oswald mördades innan rättegången eftersom risken för att någonting rörandes USA:s underrättelseprogram skulle komma ut ansågs för stor. Antagligen var inte Oswald medveten om att skulden för mordet på Kennedy skulle riktas mot honom, helt i enighet med hur filmen JFK åskådliggjorde det. Även David Ferrie mördades 1967 i samband med att åklagaren Jim Garrison nystade i Kennedymordet. Jack Ruby dödades 1966 enligt den metod som var avsedd för Castro. De lurade honom besöka sjukvården där han i väntrummet bestrålades med en stor dos röntgenstrålning i brösttrakten och därefter blev injicerad SV40 av varianten lungcancer som han trodde var medicin mot lunginflammation. Ruby dog efter 29 dagar räknat från injektionstillfället.

Forskningen om att ta fram cancervirus accelererade våldsamt och i början på 70-talet hade man skapat tusentals virus för olika cancerformer och även andra sjukdomar inklusive influensavirus i de amerikanska biolabben som NCI (National Cancer Institute) drev. I princip alla tänkbara typer av cancer, mängder av andra virusrelaterade sjukdomar som en människa kan få, kan således gå att relatera till ett speciellt virus utvecklat av NCI.

Anledningen att all denna information har släpps lös beror på Judyth Baker. Av någon outgrundlig anledning har hon fått fortsätta leva och 2010 publicerades boken ”Me & Lee”. Tidigare 1999 gjorde hon det första offentliga uttalandet om hennes relation med Oswald vilket ledde till förföljelser och trakasserier. År 2007 kom hon till Sverige och sökte uppehållstillstånd men nekades. Detta går även att se på Youtube ”The Men Who Killed Kennedy: The love affair”. Dr. Tent rekommenderar att läsa boken ”Dr. Mary's Monkey” av Edward T. Haslam - www.doctormarysmonkey.com En annan bok på samma tema är ”The Virus And The Vaccine” av Debbie Bookchin & Jim Schumacher 2004. En annat klipp på tuben är ”Lethal Injection: The Story of Vaccination” av Clint Richardson, liksom denna: ”In Lies We Trust: CIA, Hollywood & Bioterrorism”.

Judyth Vary Baker - ”Me & Lee”

SV40 är ett mycket litet och långsamt virus. Det kan befinna sig i värden väldigt länge, helt overksamt. Det är först när immunsystemet sackar ner som SV40 får sin chans. Om systemet av någon anledning skulle försvagas vid någon period under värdens (en människas) livstid så kan alltså SV40 aktiveras - det innebär sålunda att värden utvecklar någon form av cancer. Även om man lyckas bli botad från cancern så försvinner inte viruset utan det kan aktiveras om och om igen. Det gäller alltså att se till att man ständigt har ett intakt och väl fungerande immunförsvar - livet ut. Det sorgliga är att när man blir gammal och skröplig så försvagas immunsystemet och man får så att säga en knuff i fel riktning, när SV40 aktiveras och sätter punkt för värdens existens.

Dr. Tent har listat några risksituationer som kan leda till ett nedsatt immunförsvar och att SV40 aktiveras. Immunsystemet försvagas i följande situationer:
 • Vaccinationer och immuniseringar
 • Operationer
 • Blodtransfusioner
 • Bestrålning (röntgen)
 • Användandet av läkemedlet Ibuprofen (NSAID, Ipren)
 • Långvarig stress och rädsla
 • Giftig luft, vatten och mat (Glyfosat - Roundup)
 • Giftiga miljöer/arbetsmiljöer
 • Giftiga familjemedlemmar
 • Kosmetika

Slutord -

   Om dessa händelser är/var ett program för att kontrollera folkmängden i världen så verkar det som att CIA gjort ett gediget arbete, dock finns det några frågetecken som styrker att det var en fatal labboratoriemiss. Denna inprogrammerade livslängdbegränsning i vårt samhälle borde även inverkat på Ochsner och många andra mer eller mindre inblandade - lever de än? Vilka är de då som har sluppit SV40 och vart bosatte de sig? Varför amerikaner - varför inte afrikaner? Även Sverige fick det kontaminerade vaccinet från USA i slutet på 50-talet. De som mottog leveransen upptäckte omgående att det simmade omkring både det ena och det andra i vätskan, varvid Sverige stoppade det! Gällande Fidel Castro så lever han fortfarande i detta författarskede (juni 2016) så där har SV40-projektet misslyckats kapitalt. För folkmängdskontroll borde HIV passa bättre - de AIDS-relaterade dödsfallen är störst i Afrika och Indien.

När det gäller vacciner så ligger de som ofta reser, väldigt illa till. Globetrotters borde avlida inom en ganska kort tidsrymd med tanke på hur många sprutor/vaccin man måste ta för att besöka en annan världsdel. När det gäller Kvicksilver så är det verkligen ett polariserat grundämne. Det är upp till betraktaren att antingen se det som världens räddare no. 1 (alltså en populationsbegränsare) eller som en mirakelkur som heter duga. Förr i tiden använde man kvicksilver som vi använder kortison idag. Kvicksilver hade förmågan att mildra sjukdomssymtom, speciellt rörande Syfilis. Numera betraktas det som ett gift, ändå var det inte länge sedan folk mer eller mindre inhalerade kvicksilver - i form av amalgam. Jag har ju själv skrivit här om mineralerna Selen och Jod som ska ta hand om ett kvicksilveröverskott. Som sagt, det var ett oerhört intressant anförande av Dr. T och man blir nyfiken på att ta del av konsekvenserna en sådan här brasklapp kan medföra i framtiden...

Gällande kvicksilver och andra kemikalier i vaccin så finns det ett intressant uttalande av nobelpristagaren Bertrand Russel 1872-1970: ”Diet, injections, and injunctions will combine, from a very early age, to produce the sort of character and the sort of beliefs that the authorities consider desirable, and any serious criticism of the powers that be will become psychologically impossible”. Vilket innebär att anledningen till att man spetsar ett vaccin med just Kvicksilver är för att göra medborgarna mera medgörliga och lättkontrollerade. Ja, det kan ju vara lämpligt med tanke på att amalgamet inte kan fylla den funktionen i samhället längre...

Söker man på ”killing cancer” och ”60 minutes” på Youtube så kommer man att finna ett klipp som handlar om hur cancerpatienter blivit friska från hjärntumörer genom injektion av modifierade poliovirus i tumören. Viruset öppnar upp tumörens yttre skyddsbarriär så att immunsystemet kan upptäcka den - därefter äts tumören upp av immunförsvaret. Det hela omvandlas då till en lokal inflammation som ibland kan vara problematisk att rida ut. En malign hjärntumör brukar i 99 fall av 100 betyda en säker död men i detta program så redogör man hur två kvinnor lyckades bli kvitt sin tumör, vilket är anmärkningsvärt! Det finns några få personer som tydligen har lyckats ta en lång genväg runt dödsriket, trots att de drabbats av elakartad hjärncancer? Ett annat exempel är den svenska sångerskan Marie Fredriksson som friskförklarades tre år efter att tumören upptäcktes i huvudet 2002! Det bör förtydligas att godartade hjärntumörer är ganska vanliga och att dessa sällan innebär några överlevnadsproblem för de drabbade.

THX-DOKTORN


     I Sverige eller närmare bestämt Aneby huserade en alternativmedicinare som specialiserat sig på att förädla extrakt från kalvars thymuskörtlar och som sedan injicerades i patienter. Elis Sandberg som han hette var veterinär i grunden men hade alltid intresserat sig för kroppens immunsystemet och de organ som ombesörjde att systemet fungerade - ty detta kunde variera - vilket förklarade att vissa människor blev friska snabbare och lättare än andra. Om man kunde stärka eller förbättra immunförsvaret så ökade chansen att bli friskare eller rent av botad. Elis gick vetenskapligt till väga och provade de första egentillverkade preparaten på cancersjuka djur (vilka blev friska), innan det kunde testas på människor. Inga konstigheter kunde skönjas och folk började vallfärda från när och fjärran för att hitta hem till Sandberg och hans THX-preparat. I regel var patienterna positiva och många blev tydligen helt botade från sin cancer. Myndigheter och läkaretablissemang rasade och menade att det inte alls fanns någon vetenskaplig grund för att THX fungerade. Elis stod på sig och patienterna fortsatte strömma till THX-doktorn för att erhålla en dos av mirakelmedicinen.

Dr. Elis Sandberg

Lika länge som Elis utförde mirakel, lika länge var myndigheterna honom på spåren för att om möjligt sätta stopp för kvacksalverierna. Elis Sandberg avled 1989 men hans klinik i Aneby var aktiv fr.o.m. år 1964 t.o.m. 2000. Efter Elis död fortsatte hans son driva kliniken men när myndigheternas tillverkningskrav ökade ökade även kostnaderna och det blev svårare att få sysslan att gå runt. Det nya regelverket ställde sådana krav på renlighet och kontroll att THX-preparatets verkan som läkemedel minskade och dess effekt mot cancer försvagades - detta sammantaget ledde till att verksamheten lades ned. I samma ögonblick upphörde THX att existera i Sverige men tydligen tillverkas THX fortfarande i Tyskland.

DCA


     Dichloroacetate är ett kontroversiellt cancerbotemedel och liksom THX förtjänar DCA en mirakelstämpel på sig. Det är antingen en syra (ett pulver) eller ett salt ur diklorättiksyra typ natriumdikloracetat och är i stora doser skadligt för människor. I en kropp uppför sig DCA som en selektiv cancercelldödare - det skonar friska celler men tar död på cancerceller, fast det kan ha vissa biverkningar i form av domningar, stickningar eller förvirring och i vissa fall påverkas nervsystemet. Det positiva med DCA är att biverkningarna försvinner när man slutar medicinera det. DRI för DCA är normalt sett 25 mg men för att öka effekten kan man gå upp mot 40 fast då måste man räkna med biverkningar. Styrkan av dessa biverkningar kan faktiskt reduceras med andra läkemedel och då kan man öka doseringen vilket ger effektivare cancerbehandling. Doseras DCA på rätt sätt och i kombination med annan cancerbehandling så kan mycket goda resultat erhållas, men i många fall fungerar det utmärkt för sig själv och patienter som lider av cancer blir helt friska. DCA går inte att patentera eftersom det är ett enkelt salt (koksalt + vinäger) som ibland även spontant bildas i vattenledningar.

HAMLET


     Human Alpha-lactalbumin Made LEthal to Tumor cells - har jag skrivit om en hel del i denna sajt. Nu har jag fått mer kött på benen omkring vad cancer är och varför det uppkommer och således har mitt behov av hjälp utifrån minskat. Jag äger nu de verktyg som krävs så att jag inte står handfallen om olyckan skulle vara framme. Samtidigt har detta vetande ökat mitt välbefinnande och hälsa så att jag nu mår mycket bättre än vad jag skulle gjort om jag inte letat noga. Det är nog tur att man valt att slå in på den här vägen eftersom det finns mycket skit som cirkulerar runt omkring samhället i dag, såsom exempelvis Glyfosat (finns exempelvis i bekämpningsmedlet ROUNDUP) som enligt Dr. T är en katastrof för mänskligheten - jämförbart med DDT - varenda grönsak är drabbad. Kanske tycker SV40 upphovsmän att vi blivit alldeles för duktiga på att stävja vår cancer och behöver lite större utmaningar? Speciellt öldrickarna ligger risigt till...

För de som inte vet vad HAMLET är: ett vanligt förekommande mjölkprotein som mixat med oljesyra skapar ett nytt protein som attackerar cancertumörer. En tumör exponerad av Hamlet degenererar omgående. Bäbisar erhåller det naturligt vid amning. Hamlet består av livsmedelklassade ämnen som är helt ogiftiga, d v s saknar biverkningar oberoende av dos. Man kunde ganska omgående redan på nittiotalet konstatera att Hamlet verkade effektivt mot 40 tal olika cancerformer, men ännu har man inte haft för avsikt att införa Hamlet som behandlingsform? Det är tydligen väldigt svårt att i realiteten kunna applicera det i ett verkansområde? Hamlet är ett selektivt cancerbotemedel och upptäcktes av Catharina Svanborg 1994. Många fler länder än Sverige jobbar med utvecklingen rörande Hamlet.

SULFORAFAN + I3C


     Sulforafan är ett antioxidant som det finns mycket av i Broccoli. Ämnet har en hämmande effekt mot cancer - det bromsar tillväxten av tumörer. Det skyddar även mot uppkomsten av hudcancer. Man vet inte så mycket om verkningarna av sulforafan men om man vill erhålla det i sin kropp så ska man äta mycket broccoli. Det är själva klasen/blomman som befinner längs ut på broccolistjälkarna som sulforafanet finns koncentrerad. Man ska undvika att värma (tillaga) broccolin eftersom det vaporiserar då - ät klasarna råa. Ännu bättre är att äta broccoligroddar vilka har 20 gånger högre halt sulforafan. Denna mirakelväxt tillhör de korsblommiga arterna som är mycket nyttigt för människans välbefinnande. Äter man broccoli får man även i sig K vitamin som är väsentligt för skelettets uppbyggnad, även synen påverkas positivt. Leta efter mörka partier på broccolin vilket indikerar hög halt - gula partier indikerar övermognad och ska undvikas. Broccoli är även bärare av det kemiska ämnet I3C (indol-3-carbinol) som drar ut östrogenet från levern och därmed minskar risken för cancer i prostata/bröst plus eliminerar andra otrevligheter såsom hög östrogenhalt innebär. Läs mer om östrogen längre ned.

upp igen

2019 - METABOL PANDEMI


     ”Metabol pandemi” är en global epidemi (pandemi), inräknat ett flertal metabola sjukdomar (ämnesomsättningssjukdomar) p g a felaktig kost, vilket ofta leder till för tidig död. Upphovsmannen bakom detta imponerande arbete är Lars Bern, svensk civilingenjör, teknologie doktor, som med lång erfarenhet och många tunga styrelseuppdrag bakom sig till slut insett hur framförallt västvärldens sjukvård och matproduktion fungerar. Det blir bara en kort sammanfattning här. Då slutsatserna är så extremt betydelsefulla för den lilla människans hälsa är det bättre att läsa boken. Jag skulle vilja påstå att detta är en av de viktigaste upptäckterna som gjorts gällande modern kostlära. Linus, James, Tent och Joel - ni är verkligen fantastiska men nu måste ni maka på er lite. Det har kommit en ny spelare på planen... En viktig person i det här sammanhanget är den (tillika) svenska distriktsläkaren Annika Dahlqvists arbete med begreppet LCHF-kost (Low Carbon High Fat), som man kan säga är lösningen på problemet den metabola pandemin orsakar.

Man kan också förenkla alltihop och påstå att det är socker och kolhydrater som ställer till det, vilket inte precis är någon nyhet, men det är ju kul om man kan backa upp ett påstående med argument, eller som här - även presentera en bakgrundsanalys som förtydligar vilka syften och metoder det handlar om. Förenklar man även detta så kan man säga att skälet är pengar.

VI ÄR ALLA LURADE AV ROCKEFELLER OCH STANDARD OIL


     Allt började i USA på 1800-talet där oljeföretaget Standard Oils ägare John D. Rockefeller strävade efter total dominans på marknaden. Devisen löd - konkurrens är en synd. Genom att John köpte upp dem försvann de, vilket i slutändan ledde till oljemonopol. När staten senare upplöste monopolet minskade engagemanget och John letade efter andra sätt att idka affärsrörelser. Med hjälp av sin förmögenhet kunde han ge bidrag och främja verksamheter som verkade för hans intressen. Blickarna vändes därför mot läkemedelsindustrin. De molekyler som petroleumprodukterna var uppbyggda av passade även bra för att skapa mediciner, men då läkemedelsmarknaden vid den tiden var översållad av naturmedicinare, örtspecialister och annan mer eller mindre obskyr läkekonst så sjösattes därför ett program (DFAT) som bit för bit eliminerade allt som inte stavades: Organisk Kemi, och dess läkemedel... Läkemedel som inte behövs ifall man inte såg till att ändra förutsättningarna.

William A. Rockefeller (ormolja)                                   John D. Rockefeller (monopol)

Johns far William (fotot till vänster) var en slipad försäljare av ormolja på 1800-talet. Ormolja var simpel mineralolja som vissa påstod kunde läka alla möjliga åkommor.

Naturläkemedel och annan av indianerna utvecklade mediciner (Eklektisk medicin) förbjöds. Detta var runt 1910 - man rensade upp eftersom samhället i största allmänhet (innan Rockefeller, Carnegie och Flexner drev igenom det här) var mycket mångfacetterat. Reguljärt utbildade läkare och kirurger trängdes med homeopater, osteopater och annan bedräglig verksamhet. Det ansåg man konkurrerade med det nya som nu skolade komma. Kvacksalvarna fängslades och endast mediciner som gick att patentera tilläts. Reformeringen som fortskred var i enighet med Flexnerrapporten.

1980 var året då förutsättningarna började ändras gällande vårt födointag. Vid den tiden (i slutet av 70-talet) kom det rapporter som larmade om att fett och kolesterol är farligt och leder till hjärt- och kärlsjukdomar, därför började producenterna ta bort fettet från vår mat i största allmänhet. Allting med lågt fett var bra mat. Problemet när man tar bort fett är att det sedan smakar illa. Detta löste man genom att tillsätta socker men även kolhydrater i form av vete. Sedan varnade man för feta animaliska produkter och förespråkade istället konsumtion av kolhydratrik kost (6 till 8 brödskivor om dan), som då klassades som nyttig mat.

Sista steget var att manipulera sjukvården så att läkarna under sin utbildning lockades att följa rekommendationerna som påbjöd att - enbart fokusera på de organiskt kemiska läkemedlen, d v s favorisera forskningen och användandet av mediciner som tar bort symtomen, men låter bli att bota... De som man möts av när man ska betala sina varor i livsmedelsaffärerna - ser ni mönstret nu?

Det är mycket mer utstuderat än så. Genom olika bestämmelser ser man till att en läkare under sin utbildning inte får några kunskaper om sambandet mellan kost och hälsa, vilket är helt felaktigt. På det sättet kan man istället fokusera på de läkemedel som är patenterade, alltså de petroleumbaserade medicinerna. Läkarna är inte dumma och förstår nog att det är något som är skevt, men skulle väl aldrig komma på tanken att sätta sig upp mot Big Pharma - för då ligger legitimationen pyrt till. Fast, som tur är så finns det några som har gjort just detta.

Någon kanske tycker att det var mycket ståhej för vilket problem då? Kolhydrater ger en massa energi och är mättande och socker får man väl skylla sig själv om man väljer att proppa i sig. Varje gång man besöker tandläkaren tjatas det om sockrets skadliga verkningar.

Problemet är att propagandan om fettets farlighet varit så överväldigande att vi alla blivit skiträdda för fet mat, under en herrans massa år. Då sockret ingår som ersättning för fettet får vi det i oss även om vi inte vill. Vi formligen matas med kolhydrater och socker utan att veta om det. När vi sedan blir äldre drabbas vi av de metabola sjukdomarna eftersom vi har en störd näringsomsättning. Vi måste lära oss att mättat fett är bra och fröoljor från raps, solrosor, majs, jordnöter är dåligt. Vi ska äta animaliskt fett, smör, äggulor, kokosolja, fiskoljor och grädde i stora lass, för då blir vi friska och lever längre. Vitt socker är raffinerat socker och kolhydrater är socker. Kroppen behöver inte kolhydrater. Det finns inga uppgifter om apor som skördar sin spannmål själv. Paradoxalt nog är gorillor bättre lämpade för upptag av kolhydrater med hjälp av sin längre tjocktarm... Dessutom har människan faktiskt ätit fet animalisk mat i mycket, mycket längre tid än hon har ätit spannmål.

Jag har hört de som oroat sig för om mättat fett verkligen är rätt val av föda... Fettet samlas i blodet och segar sig fram längst artärerna, var det någon som påstod. För de som tvekar kan nämnas Pemmikan. Det var en limpa beståendes av torkat och saltat kött plus en massa fett. Under 1800-talet och framåt användes den vid exempelvis polarexpeditioner eller under andra liknande förhållanden. Det fungerade inte med någon annan proviant, utan det var pemmikan man livnärde sig på, månader i sträck. Sedan har vi inuiterna vilka förtär rått kött, fett och späck året om, det fungerar eftersom människan är skapt (fråga mig inte varför) att äta lättsmält mat vilket kött de facto är.

En annan faktor som bättrar på hälsan är att äta måttligt. Vi ska hellre gå omkring lite småhungriga än att äta oss mätta, det är en bra regel. Sedan blir man inte fet av mättat fett, det är sockret som orsakar fettman, det som äldre män ofta råkar ut för - det första tecknet på metabol sjukdom. Dessutom gör sockret oss hungriga, vilket leder till... En kost som baseras på LCHF skapar en mättnadskänsla under en längre tid.

Som sagt ”skälet är pengar”, men det är svårt ifall man är en konspirationsteoretiker att inte se mönster här. Kan det vara möjligt att de korrupta läkemedelsföretagen av en slump råkar tjäna en massa pengar på kostråd som är uppåt väggarna? Är även livsmedelindustrin med på noterna med alla dessa fettbefriade produkter? Hur kan det komma sig att det är först år 2019 som tokerierna blir avslöjade? Kommer man nu försöka reda ut det här? Vad säger MSM? Vill journalisterna hänga på eller är de också satta med munkavle? Skälet är pengar, men skälet skulle lika gärna kunna vara något annat, som är mycket större och viktigare...

DE METABOLA SJUKDOMARNA


     Om vi som ett exempel följer en normalt funtad västerlänning från uppväxt till medelålders. Vad är det som kommer att hända? Det allra första tecknet eller problemet med denna individ är hens dåliga tänder. Sockerangrepp som orsakar karies/tandröta eller ännu värre - rotfyllningar! Det är tecknet som talar om att nu är din ämnesomsättning störd och om inget görs hamnar vi på ruta två: övervikt! Ett tydligt tecken på rubbad ämnesomsättning. Resterande steg är svåra att prognostisera men vanligtvis handlar det om diabetes typ 2 och hjärt o kärlsjukdomar (hjärtinfarkt/stroke). Men det är även möjligt att drabbas av en annan autoimmun sjukdom såsom, psoriasis (som jag har) eller celiaki (glutenintolerans), MS, ledgångsreumatism, SLE, etc. Det finns många... Har man otur drabbas man av cancer och/eller alzheimer.

Glöm inte att de här uppräknade symtomen även kan bero på basisk mage. En mycket vanlig folksjukdom i dessa tider! Det finns alltså minst en annan tolkning (väsensskild från den metabola pandemin) som kan förklara den här typen av problem. Läs om ”Den alkaliska pandemin” under Åderförkalkning för att få en bättre helhetsbild. Alkalisk/basisk mage är ett mycket alarmerande tillstånd som obehandlat orsakar förfall och tidigarelagd bortgång för den drabbade.


Folk börjar få upp ögonen, men för inte så länge sedan hade man inte en susning om vad det är som är i görningen - varför är jag plötsligt så fet och nu har jag psoriasis - hur kan det komma sig? Så håller det på intill döddagar - okunskapen... Drabbade äldre individer som käkar medicin efter medicin utan att någon vändning kan skönjas. Sådana personer brukar ha en lång lista med petroleumpatenterade droger. Om inte symtomen tar död på en så hamnar man förr eller senare på fattighuset. Läkemedelsföretagen kammar hem miljardvinster på människors lidande... Ungefär 40 miljoner människor dör i förtid varje år p g a den metabola pandemins härjningar. Nej, nu är det dags att sätta punkt.

upp igen

VITAMINER OCH MINERALER


     Det ska sägas att innan de här kunskaperna kom mig tillgodo så var jag inte alls intresserad av näringslära. Förut när man var yngre spelade det ingen roll vad man åt, man kände sig stark, frisk och kry för jämnan. Käka gjorde man för att stilla sin hunger och vad maten bestod av funderade man inte så mycket på. Jag minns att jag ändå var orolig för att dricka för mycket mjölk, äta för mycket fett, smör, grädde, socker och salt, ty detta kunde ju leda till en alldeles för tidig död i form av en hjärtinfarkt. Bröd och müsli ansågs vara lätt mat medan fläskiga köttbitar, smör och gräddbakelser fick man akta sig för, ty det var sådant man blev fet av. Dock hade jag rätt i att man blir fet av tårtor, bakelser, socker, chips och godis - för det stämmer ju faktiskt, men att man blir fet av bröd, socker och müsli fast däremot inte av kött, matfett o.d. - detta svävade man i okunskap om. Jag lärde känna en person som var en framgångsrik bantare och som hade gått ner åtskilliga kilon. Det enda råd han hade att komma med var: undvik Socker och Vete. Thats it! Allt annat kan man äta utan att bli fet - förutom livsmedelskomponenterna socker och vete. Och numera när man fördjupat sig i detta intressanta område, då kan jag bara hålla med. Bröd, gröt eller müsli på morgonen och kött, fågel eller fisk på kvällen. Eller: kolhydrater på morgonen och proteiner på kvällen. Alltså, ingen frukostmat på kvällen! Istället för socker välj Honung. Grunderna en bantare bör känna till.

Numera, så här runt 2016 har man breddat sin horisont betydligt. När ålderskrämporna sätter in blir man tvungen att ta tag i sin situation, precis lagom innan man tackar för sig och klappar ihop - då är det dags att börja ta reda på fakta. Lite så är det väl människan fungerar i stort? Visst har jag konsumerat en och annan ask Multivitamin/Enomdan under mitt förgångna liv men om någon hade sagt att du blir snyggare om du tar koppar, kisel och krom - ja då hade jag nog trott någon önskar driva med mig.

DET ÄR DAGS ATT INSE MINERALERNAS BETYDELSE I NÄRINGSLÄRAN


     Förr fokuserade man på vitaminer vilka förstås är betydelsefulla men det vi har förbisett under alla dessa år är vikten av att käka mineraler. Jag förutsätter att de flesta är införstådda i och förstår vitaminernas värde? Vissa vitaminer lagras i vårt fett (A, D, E, K) och kan ifall leveransen stoppas ändå fortsätta att verka i upp mot tre månader. Det räcker med att äta en multivitamintablett om dagen för att tillgodogöra sig vitaminbehovet. Järn kan man faktiskt behöva extra av ifall man är/varit mycket fysiskt aktiv. Vitamin A är en mycket viktig vitamin men i för stora mängder - ett gift. Vitamintillskott av D kan man ta under vinterhalvåret men dra ner på eller skippa helt under sommaren. Utan vitaminerna stannar allt - det går t.ex. inte att tillgodogöra sig Kalcium utan vitamin D. Kroppen behöver 60 olika mineraler till skillnad från 16 stycken vitaminer. Det duger alltså inte att enbart begränsa sig till vitaminer - både vitaminer, mineraler och spårelement fungerar tillsammans i en symbios. Den ena måste finnas för att den andra ska kunna göra sitt jobb. Tester som det skrivs om, där en grupp individer äter vitaminer medan en annan inte gör det är meningslösa - som jämförelse: man låter en grupp arbetare (vitaminer) påbörja en tillverkning av någonting, trots att leveransen av material (mineraler) har upphört... Får vi inte eller lider brist på bara en enda mineral så måste kroppen anpassa sig till de sämre förutsättningarna. Exakt vad kroppen tar till för motåtgärd saknar jag kompetens att uttala mig om, men det är ju lätt att räkna ut att ifall det fattas några komponenter så kommer inte maskineriet fungera optimalt. Totalt behöver en människa 90 näringsämnen - se bild.

Linus Pauling, tvåfaldig nobelpristagare ansåg att alla kroniska sjukdomar kan spåras till brist på en mineral. Några av de 53 spårelement som befinner sig lång ner i periodiska systemet, såsom exempelvis: europium, dysprosium, gadolinium, tantalium osv. - härrör från lantanoiderna (övergångsmetaller). Dessa kan lokaliseras till skallen, för att hjärnan ska fungera optimalt. Har man tur och kan förtära grönsaker från mineralrika jordar (vilket vi inte kan eftersom alla odlingsmarker numera är urlakade på mineraler) så kan man väl betrakta sig som frisk, i annat fall bör man snarast inhandla dropparna från Utah.

SÅ DÅ BLEV JAG OCKSÅ EN MINERALNÖRD


     Att vitaminerna är viktiga råder det inget som helst tvivel om men att mineralerna är lika viktiga eller viktigare - det har nog de flesta inte en susning om. Brist på en mineral innebär att någonting annat kan ta dess plats. Exempelvis, har man brist på kalcium så hoppar gärna bly in i dess ställe - om det får chansen... Med tvivelaktigt resultat dock. Alltså, när knäna börjar göra ont, ryggen likaså, tänderna är dåliga etc. Så beror det på kalciumbrist. Kalcium - vårt viktigaste mineral, är en allmän bristvara i vårt samhälle och orsakar besvär, lidande och kostnader till synes helt i onödan. Hur är det möjligt att man låter detta fortgå? Folk vågar inte dricka mjölk (läs mer om mjölk under ”rekommendationer”) eftersom man kan få en hjärtattack och så uppstår en brist på kalcium. Om folk använde salt med Jod i lite flitigare så hade inte cancer varit så vanlig. Salt och mejeriprodukter är inte farligt, det är bristen på mineraler som är farligt (om vi nu bortser från skadliga fettsyror och socker). Många är de krämpor och besvär som bly, kvicksilver och aluminium ensamt ställer till med. Det moderna samhällets baksida: cancer, alzheimer, autism, ADHD osv. Dr. T kallar inte sjukdomar som ADD eller ADHD för deras namn utan för blyförgiftning. Jag ska inte gå in djupare omkring nyttan med mineralerna eftersom det redan finns en fantastisk essä (egentligen ett översatt anförande) omkring detta av: Dr. Joel D. Wallach som jag varmt kan rekommendera. Denna berättelse blev en ögonöppnare för mig! Önskar man mer ingående information om ett specifikt näringsämne så kan man besöka MineralBalans.


     Några tung- och lättmetaller och giftiga grundämnen som gärna vill bli en del av ditt liv:

Blyförgiftning Motverkas med Kalcium eller Zink
Aluminiumförgiftning Motverkas med Magnesium eller Jod
Kvicksilverförgiftning Motverkas med Selen, Jod eller Zink
Kadmiumförgiftning Motverkas med Zink, Litium eller Selen
Arsenikförgiftning Motverkas med Jod eller Selen
Fluor- och Klorförgiftning Motverkas med Jod
 • Tänk på att för mycket Zink även drar ut koppar ur kroppen.
 • Stor förbrukning av tandkräm kan leda till ett fluoröverskott som kan vara skadligt för tarmfloran.


KALCIUM OCH MAGNESIUM - KROPPENS BRISTMINERALER


     Sex stycken grundämnen som utgör mineralämnen eller makroelement är: Kalium, Svavel, Klor (+ Natrium), Kalcium, Fosfor och Magnesium. Eftersom behovet av dessa är större än 100 mg (0,1 gram) per dygn så är det bekvämt att relatera dem som mineraler. Resterande 54 är också ”mineraler” men då kravet på intaget av dem är mycket litet så har man fastnat för benämningen ”spårelement” eller ”spårämnen”. Inte sällan räknar man dock in både makro- och spårelement i begreppet mineraler... Kalcium sticker ut här eftersom kroppens behov av denna mineral oftast är skriande. Är du mycket fysisk aktiv så kan du räkna med att det går åt en del. Vårt skelett och tänder är uppbyggda av mestadels Kalcium och rör vi oss mycket blir slitaget stort. Kroppen kan inte trolla fram mineraler så om ingen Kalcium eller Magnesium intas (resterande mineralerna får man tillräckligt av oavsett maträtt och tilltugg) börjar skelett, leder, brosk, tänder etc. förfalla - man åldras i förtid. Därtill uppstår diverse krämpor och elände i form av värkande ryggar, onda knän, knakande leder osv. Som om inte detta vore nog reduceras förmågan att uppta mineraler vid stigande ålder. Till slut inträder benskörhet och tänderna lossnar - döden närmar sig med stormsteg...

Förutom kalciumbrist är mineralet Magnesium nummer två på listan. De flesta människor lider av magnesiumbrist liksom av kalciumbrist men även av zink- och borbrist! För att kalciumet ska tas upp av kroppen måste det finnas magnesium annars skiter det sig, därtill skall även vitamin D, K och C intas - annars skiter det sig igen! Det är nödvändigt att känna till att allt detta krävs för att kroppen ska kunna bygga nytt ben- och tandmaterial. Men det räcker inte där, även spårelementen Zink och Bor understöder processen och måste finnas närvarande.

Alltså, vi tar det igen: Kalcium, Magnesium, vitamin D3, vitamin K2, vitamin C, Zink och Bor.

Man bör ha i åtanke innan man tar magnesiumtillskottet att exempelvis en portion havregrynsgröt eller annan kolhydratrik frukost ger 100-200 mg Magnesium. Kalcium är det värre med såvida det inte äts sesamfrön, ost eller mandlar? Tar man en halv tsk. Mineral Drops (från Great Salt Lake) så ger det ytterligare 250 mg Mg och dagsbehovet är därmed uppnått! Vid frukost, lunch eller på kvällen dricker man gärna kaffe eller te, som har förmågan att laka ur magnesiumet. Istället för att käka magnesiumtabletter så kan man ta några droppar Salt Lake (eller varför inte pumpafrön) på kvällen? Många anser att DRI är lite i snålaste laget ”mängden för att inte falla i koma” (detta påstående kan adresseras till vitaminer). Det finns en fördel att överdosera magnesium lite eftersom man då inte riskerar att det blir något kalcium över som i sin tur kan bilda njursten.

För att tillgodose kalciumbehovet så måste man käka åtskilliga kosttillskott om dagen... Tar man sina vitaminer och mineraler och dessutom stoppar i sig ost och dricker cirka 2 dl mjölk på morgonen så har man ändå halva dagsbehovet kvar att fylla upp, typ 400 mg... Om en kapsel/tablett innehåller runt 100 mg kalcium så blir det fyra stycken. Det är sällan folk blir sjuka för att de stoppar i sig för mycket mineraler, snarare tvärtom. Tar du dessutom en klunk Möller's Tran - Omega 3 så får man lite extra D vitamin på köpet. Då är det bara K och C kvar - en multivitamin kanske skulle sitt fint?

Magnesiumbrist kan även förklara varför människor drabbas av demens vid stigande ålder. Eftersom 99% av befolkningen dagligen innehar lågt magnesium så leder det till att aluminium har fritt tillträde. Dessa två är som bekant varandras antagonister där magnesium har företräde - men dörren är öppen för huset är tomt och aluminium finns det hur mycket som helst av i vår omgivning. Detsamma gäller ju bly som under flera årtionden hunnit ansamlas i skelett och leder. Vanligtvis fixar kroppen ganska tuffa levnadsbetingelser - samtidigt är vi storförbrukare av både kaffe och te som vi dagligen intar, vilka är duktiga på att tömma kroppen på dessa väsentliga mineraler. Så rent logiskt, vad blir resultatet?

DRI


     DRI står för ”dagligt referensintag” och det avser ”elementär” mineral/metall, vitamin eller något annat. Beroende på ålder och kön så kan det variera något - men vad betyder det egentligen? Ett näringsämne i form av en metalljon typ kalciumkarbonat som befinner sig i magen/tarmen upptas till knappt 10 % av kroppen och vill man generalisera så kan man säga 10 % om alla typer av metallföreningar, för enkelhetens skull... Man kan inte väga mängden kalciumkarbonat och jämföra det med DRI utan först måste man räkna fram den elementära metallen, vilken är 40 % för kalciumkarbonat. Har man exempelvis 1 gram kalciumkarbonat så finns det alltså 400 mg Kalcium däri och det är detta som ska adderas till DRI. För Kalcium är DRI = 800 mg vilket motsvarar 2 gram kalciumkarbonat per dag. Samma sak gäller för kalciumcitrat men då gäller 24 % elementär metall, vilket innebär cirka 3,3 gram för att uppfylla DRI. Kalciumhydroxid skulle vara ett bra val eftersom det har hela 54 % elementärt kalcium i sig, dock är även denna hydroxid basisk och påverkar således magsaftens pH. Skulle man haft kelalterat eller kolloidalt kalcium så måste man se upp eftersom upptagningsförmågan kan öka tiofalt.

Letar man lite på nätet så kommer man snart gräva ner sig i proportionerna mellan mineraler, typ av joner, doseringsmetodik etc. Kort och gott: en djungel av tyckande och åsikter. Sansar man sig lite så kan man anta att man kan följa DRI för var och en och köpa tabletter uppbyggda av snälla föreningar, typ citrater, stearater eller pikolinater (försök undvika glykonater och laktater). Det hela problematiseras ytterligare p g a den accelererande förgiftningen av östrogen runt omkring oss i vårt samhället som härrör från plaster och förpackningar. Se alltså till att rensa bort östrogenet ur din lever, eller som Dr. T säger: ”YOU BETTER CLEAR THE ESTROGENS OUT OF YOUR LIVER, COZ YOU BEING POUNDED WITH IT” - du kommer bli blåslagen av det!


     DRI för alla mineraler (utom svavel) och de viktigaste spårelementen:

Kalium 2000 mg  
Klor (natriumklorid) 800 mg  
Kalcium 800 mg  
Fosfor 700 mg  
Magnesium 375 mg  
Järn 14 mg  
Zink 10 mg  
Fluor 3 mg  
Mangan 2 mg  
Koppar 1 mg  
Jod 0,150 mg  
Selen 0,055 mg  
Molybden 0,050 mg  
Krom 0,040 mg  
Litium 2-40 mg TDI
Tenn 0,2-17 mg TDI
Bor 3-9 mg TDI
Kobolt 0,005-0,010 mg TDI


     Tyvärr finns det knappt några mineraler alls i maten i dessa tider eftersom jordarna urlakats på dem. I starten när man odlar upp ett område så finns det mycket mineraler i grödorna men med tiden blir det allt mindre och mindre. För att upprätthålla en skälig nivå så idkar man konstgödning. Problemet är att det bara är ett fåtal mineraler tillsatta eftersom det skulle kosta för mycket att spetsa med exempelvis 10 eller 20 olika.

Notera grundämnet Litium - det borde väl flyttas upp? Kanske det är viktigare än Järn? Detta kan vara en faktor som påverkar utfallet av olika demenssjukdomar... Det verkar som att litium fått en dålig klang - många ser det som något man helst bör låta bli. Tänk om det är lika nödvändigt som alla andra 59 mineraler? Det har visat sig att det är litium som är bäst på att fördriva de ständigt stigande halterna av kadmium ut från vårt skelett. Litium är en bristmineral som understödjer skelettuppbyggnaden - av den anledningen borde även litium platsa i kalcium- och magnesiumlaget tillsammans med D, K och C... Hur som helst går det att anskaffa på nätet (Lithium Orotate), så kringgår man svenska direktiv. En tablett 5-10 mg om dagen ger starkare ben och ett välorganiserat hjärnkontor. Litium betraktas lite som ett livselixir, ett ämne som förlänger livet.

Kalciumtillskott finns att köpa men med tanke på att det kommer att gå åt ganska stora mängder så kanske man bör undersöka ifall det går att tillverka själv och det gör det!

Kalciumkarbonat (krita, kalk) går att anskaffa hos färghandlarna i 50 kilosäckar för några hundringar men det kanske man inte är så pigg på att förtära? Skulle man inhandla en sådan säck blir det nog kalcium över till nästa generation också? Man kan ju även besöka ett kalkbruk nattetid och skyffla i några tiotal kilo och sedan vända hemåt? Både kalciumklorid och magnesiumklorid finns att köpa hos Grangården men man kan undra hur rena produkterna är? Även Ahlsell och många andra har dessa två (vägsalt). Gällande Torrbollen Refil så består det enligt databladet av kalciumklorid men vad är det bruna? Fixar man kloriderna så slipper man krångla med Saltsyran och då kan man gå direkt på omsättningsreaktionen med hydroxiden. Magnesiumcitrat kan tillverkas på samma sätt som kalciumcitrat men eftersom dagsbehovet av magnesium blir tillgodosett av andra kosttillskott så är det inte aktuellt.

Som sagt, karbonater har vi däggdjur lite svårt för, så istället för kalciumkarbonat väljer man exempelvis kalciumcitrat... Citrater liknar mer mat så det kommer även upptas i något större mängder samtidigt som det är skonsammare för kroppen. Köper man på nätet några hundra gram kalciumhydroxid och låter det reagera med citronsyra så får man Kalciumcitrat. Alltså, man har X gram kalciumhydroxid och multiplicerar detta med 1,73 så ger det vikten citronsyran. Exempelvis: 500 gram kalciumhydroxid blandat med 865 gram citronsyra (upplöst i vatten) ger i teorin 1122 gram kalciumcitrat. Verkligheten stämmer sällan med teorin och slutprodukten lär väl innehålla både kalciumcitrat och kalciumhydroxid i obestämbara proportioner. De flesta kalciumföreningar är ofarliga för både människor och djur och hydroxidvarianten kör en del tablettillverkare med. Alternativet är att producera ren kalciumcitrat från Krita. Jag har under en tids utvecklingsarbete forskat fram en metod för tillverkning av kalciumcitrat eller CITRACAL som det även kallas - vilket man kan studera närmare här.


Från kalciumhydroxid till kalciumcitratFrån kalciumhydroxid till kalciumcitrat


   Bilden visar från vänster kalciumhydroxid i tvättfasen, sedan reaktionen med hydroxiden och citronsyra. Om inte hydroxiden torkas först utan i vått tillstånd omgående fås att reagera med en lösning av citronsyra så blir det i begynnelseskedet en gulaktig transparent lösning, därefter börjar citratsaltet att utkristallisera sig i större och större mängder. Väntar man flera dagar eller i en vecka så kan man räkna med maximalt utbyte. Använder man ett ölglas (500 ml) enligt bilden: utgå från 30 gram krita - vilket genererar cirka 45-48 gram kalciumcitrat (100 ml).

Innan vi går vidare här så är det på sin plats att utfärda en liten varning först. Långtifrån alla håller med mig om att det här är ett bra sätt att tillgodogöra sig kalcium på. I Dr. Tents värld sorteras denna information under kategorin ”syntetiska mineraler”. Att tillverka en kemikalie för att kompensera en mineralbrist är onaturligt - då är det mycket bättre att välja den typen av mat som är rik på kalcium först. Risken finns att kroppen får ta hand om mer kalcium än den klarar av att hantera. Det första tecknet är att Tallkottskörteln eller Epifysen (ett litet organ i hjärnan) blir kalcinerad. Då denna körtel producerar hormonet Melatonin som gör oss sömniga visar sig symtomen såsom otillräcklig nattsömn. Om det sker så kan man vända utvecklingen genom att dra ner på kalciumintaget samtidigt som man intar Jod. Den konstgödning som alltjämnt pågår prioriterar kalciumbehovet mest, så de grönsaker som går att finna i butiken bör väl räcka då? Det tål dock att upprepas att just citratvarianterna är mycket lämpliga när det gäller upptag och acceptans - för i motsats till ett karbonat kan ett citrat av ett godtyckligt mineraltillskott liknas vid en lyxvariant.
   Det känns underligt att man under sitt vuxna liv aldrig fått information om hur viktig magnesium är. Denna mineral är minst sagt betydelsefull när man vill erhålla god hälsa. Magnesium i olika skepnader styr många kroppsliga processer, allt från hjärtats rytmik till enzymers funktion. Just den här mineralen är lite speciell eftersom det inte är tillräckligt att endast knapra magnesiumcitrat. Citratvarianten täcker upp ett flertal kroppsegna processer men man bör inte ignorera magnesiumoxid. Oxiden är hård och svårsmält men går knappt att överdosera (det mesta passerar ut via tarmarna). Den bidrar till bland annat till mjuk avföring och minskar risken att få kramp, vilket är värt att beakta om man har problem med sådant? Andra nyttiga magnesiumvarianter är karbonat, orotat, taurat, klorid och malat. Vill man fördjupa sig i området finns en uppsjö hemsidor för studier, exempelvis: www.magnesiumtillskott.se

Tidigare i det här stycket redogjordes för tillverkning av Calmag7525 - vilken numera är ointressant. För inte så länge sedan (2017-18) insåg jag att det finns ett sanslöst simpelt tillvägagångssätt för framställning av ett godtyckligt citrat. Det räcker att man har karbonatet tillgängligt för att tillsammans med citronsyran omgående få fram citratet. Alltså, för att tillverka kalciumcitrat låter man citronsyra reagera med kalciumkarbonat (krita, kalk). Gäller det magnesiumcitrat kör man istället med magnesiumkarbonat etc. Att få tag i ren kalciumkarbonat kan vara lite knixigt men desto enklare är det att fixa magnesiumkarbonat. Gym, styrketräningsinrättningar och bergsklättrare använder magnesiumkarbonat för att få bättre grepp. Det fabrikat jag har testat är gForce och detta är då 100% magnesiumkarbonat. Produkten kan omgående fås att reagera med citronsyra för att erhålla magnesiumcitrat.

Nu förhåller det sig nämligen på det viset att magnesiumkarbonat är ett lika utmärkt mineraltillskott såsom magnesiumcitrat är - karbonatet är bra för god matsmältning. Denna kluvenhet medför att det inte längre är självklart att man måste omvandla karbonat till citrat. Det går alltså utmärkt att mala ned en gForce-kloss till pulver och sedan förtära det. Vill man blanda det med kalciumcitrat för att få en ”Calmag7525” så är det inga problem. Ingenting av det här är dock aktuellt för mig eftersom jag uteslutande kör med magnesium-brustabletter, vilka jag intar i samband med måltider. Därutöver knaprar jag även lite av Apotekets magnesium (magnesiumoxid).

Nedanstående beskrivning förklarar hur man tillverkar citratet ur en gForce-kloss (eller kub). Slutprodukten är en 50/50-blandning av magnesiumkarbonat och magnesiumcitrat.


CitroCarb-mag av gForceCitroCarb-mag av gForceCitroCarb-mag av gForce

Kalciumcitrat av karbonatetKalciumcitrat av karbonatetKalciumcitrat av karbonatet


Man kan kalla detta magnesiumhopkok för CitroCarb-magnesium. För enkelhetens skull räknar vi på en hel kloss. Den jag fick vägde 78 gram vilket innebär att man då väger upp 78 gram citronsyra. Mängden vatten i milliliter får man om man tar vikten gånger 5, vilket här blir 390 ml. Använd en låg bred skål och lös upp all citronsyra tillsammans med vattnet däri. Krossa klossen i mindre bitar och lägg dem i syralösningen. Det kommer att bildas koldioxid under tiden reaktionen pågår och det kan ta lång tid. Placera skålen över ett element och låt produkten torka. När allt vatten har försvunnit består det indunstade saltet av hälften karbonat och hälften citrat, vilket väger 156 gram (78x2). Mal ned och blanda noga - detta är CitroCarb-mag. För att undvika kontamination av östrogener från plast - använd bara glasflaskor!


Samma resonemang gäller för litiumcitrat. Här finns stora möjligheter att spara in en slant!

Karbonatet (som också ensamt fungerar som litiumtillskott) finner man på eBay och kan lätt omvandlas till citrat. Citratet är lösligt i vatten och på det viset har man en outsinlig litiumkälla att ösa ur. Det kallas även för Litarex och tävlar med litiumsulfat (Lithionit) om vem som är mest lämpad för medicinska syften - själv tycker jag litiumcitrat är att föredra framför litiumsulfat och litiumkarbonat. Det är kul att även Dr. Tent sent omsider börjat tala om litiumets betydelse för människokroppen. Förutom vid psykisk sjukdom fungerar denna mineral på individer som har svårt att koppla av. När hjärnan går på högvarv, med uppspärrade ögon och ett flertal sysslor står i kö, väntandes på att få bli utförda så bör man överväga om litiumbrist föreligger? Ett sådant tillstånd kan i det långa loppet leda till överansträngning eftersom även nattsömnen blir lidande. Litium verkar mot dessa ADHD-liknande symtom - faktum är att det hjälper mot ett brett spektra av psykiska åkommor, sammantaget de andra synnerligen viktiga kroppsliga verkningarna.

Litarex i vätskeform görs bäst på detta sätt - till att börja med - utgå från en liter vanligt kranvatten.
 • Väg upp 10 gram citronsyra och lös det i vattnet
 • Tillsätt sedan 5,5 gram litiumkarbonat däri


Det kan dröja innan allt karbonat blivit upplöst och omsatt till citrat. Det fina med denna litiumdryck är att dess mängd i milliliter är detsamma som vikten i milligram. Observera att man bara kan ta denna vätska i mycket små mängder! 20 ml om dagen ger dagsbehovet. DRI för Litium är 2-40 mg. Lösningen är svagt sur.

Litiumcitrat av karbonatetLitiumcitrat av karbonatetLitiumcitrat av karbonatet

VIKTEN AV DET VILDA


     Massproduktionen av mat medför att många näringsämnen måste stryka på foten. Lax och annan fisk är bra källor till olika näringsämnen men när dessa odlas i stora kvantiteter uppstår samma dilemma som vid spannmålsproduktion. De här problemen brukar Tent ofta ta upp under sina föredrag. Sättet man odlar/göder växter/djur på är klart bristfälliga. Inte sällan matas laxarna med exempelvis grisavföring vilket också senare blir konsumenternas källa till näring. Fisk som lever i vikar nära tät bebyggelse och industriell verksamhet är särskilt utsatta för miljögifter. Råkar man få en lax på kroken utanför Seattle så är det nog lika bra att kasta i den igen. Äter man denna kan man räkna med att få i sig cirka 80 stycken olika kemikalier, mediciner och droger i varierande grad.

Alger ute till havs är otroligt näringsrika och nyttiga för oss landlevande. Det gäller både de som syns och de som inte syns - mikroskopiska alger, svävandes omkring i oändliga mängder. På senare tid har man kommit på hur dessa ska skördas, vilket har resulterat i exempelvis omega-3 oljor som är rent förträffliga. Chlorella och Spirulina är två andra populära tillskott i dag - så kallade ”Superfoods”. Så betydelsen är stor att försöka livnära sig på denna typ av fisk (Makrill exempelvis) vilka rör sig i dessa miljöer, istället för fiskar uppfödda på bajs.

Det här problemet kan faktiskt appliceras på alla köttprodukter. Välj hellre vilt istället för nöt, gris och kyckling - de är bättre på alla plan! Älgar, renar, vildsvin, hjortar, skogsfågel, fisk från havet etcetera, har under sin uppväxt intagit mängder med näringsämnen och mineraler som de massproducerade animalierna inte ens kommer i närheten av. Dessutom vet djuren vad de ska äta för att undvika mineral- och näringsbrist, den förmågan har inte vi människor. Dock kan människan via logiskt och matematiskt tänkande avgöra vad som är bra och dåligt och på det viset komma till klarhet om saker och ting - lite omständligare men inte så dum egenskap det heller...

REKOMMENDATIONER


     Liksom Dr. T har även jag blivit en storförbrukare av allehanda kosttillskott. Det är ett visst bestyr att varje dag inventera pillerburkarna, för det blir en del. Dessutom är det mineraldroppar som ska mätas upp, oljor och citrusfrukter som ska drickas och - och där går väl gränsen någonstans? Undra hur länge man orkar hålla på med detta? Å andra sidan så väljer jag mellan att leva med ryggont och allehanda krämpor / eller / så sköter jag mitt näringsintag och känner mig frisk och kry... När man är på g och ska åka iväg någonstans - ja, då gäller att ha en välorganiserad pillerdosa/or med sig. Dr. T äter nog mer piller än vad jag gör men detta är ju en exceptionell figur. Matar man in så pass så kan själva måltiderna utgöras av det vi kallar skräpmat - undviker man bara transfetter så funkar ”junk food” som en utmärkt energi- och proteinkälla.

Mängderna av Kalcium, Magnesium och Järn kan variera lite från dag till dag men mineraler som Zink och Jod äro de mest kritiska. Tar man för mycket zink så inverkar det menligt på förmågan att ta upp koppar och koppar vill man ju ha, men zinket är enormt viktigt för våra kroppar - alltså måste man ligga precis på gränsen av DRI. För mycket jod kan orsaka Hashimotos sjukdom och även andra otrevliga åkommor, som man måste passa sig mycket noga för. Dosen av jod varierar med individens ålder. Förresten - en annan kunnig person vid namn Tommy Svensson har tipsat om att undvika järnföreningar av typen glukanat och laktat (cancerframkallande), därutöver ska man se upp med E vitamin som är baserad på dl-alfatokoferol, det ska vara d-alfatokoferol som inte är av syntetiskt ursprung. Jag ska erkänna att jag har läst ett och annat om Tommys skriverier och det har varit givande.

Mjölk eller andra mejeriprodukter konsumerar vi ofta men problemet är att komjölk innehåller animaliska hormoner som är 3000 ggr. starkare än våra egna, vilket då kan skapa en del problem. Detsamma gäller kött- och andra mejeriprodukter, vilka också innehåller animaliska hormoner. Teoretiskt sett kan det leda till överdriven aggression och sexualdrift. Med tanke på att barn vanligtvis är storförbrukare av komjölk så kan man fundera på vilka konsekvenser det kan få? Dr. T's uppfattning är att det globalt sett bara är skandinaver (svenskar och finnar) som fortfarande tål mejeriprodukterna. M. Rothkranz anser att en bra ersättare för mjölk är kokosmjölk. Kokosmjölk kan exempelvis användas istället för vanlig mjölk när man tillreder Kefir.

Gällande Fluor så är det tur att människokroppen har ett behov av denna giftiga halogen, eftersom vi måste behandla våra tänder med detta varje dag. Det resonemanget kan man exempelvis även applicera på ”mineralet aluminium” som kroppen kräver lite av, men när halten ökar får ämnet en omvänd effekt - då omvandlas mineralet till en giftig lättmetall istället. Fluortandkrämens effekt leder dock inte till att vår fluordepå fylls upp utan denna typ av natriumbundet fluor förenas med tänderna och gör dem starka och motståndskraftiga. Annars finns det även fluor i skelettet såsom Fluorapatit vilket har sitt ursprung från det vi äter.

Är man konspiratorisk lagd, med tanke på vaccinskandaler o.d. så skulle man kunna misstänka att floret i tandkrämen lösgör lite kvicksilver i amalgamet och på det viset förkortas livet - men det är bara en hypotes än så länge... Natriumfluorid som kommer ned i magen och i tarmarna kan bara leda till trubbel så med tanke på att det finns sugtabletter med fluor i gör mig lite konfunderad...

För enkelhetens skull finns här de nödvändiga mineralerna (och vitaminer) uppradade som illustrationer:

Många vitaminer och vissa mineraler          Mineraler och även spårelement          Extra Kalcium          70 st. spårelement men även Magnesium          Svaveltillskott          Litiumtillskott

     Just när det gäller Great Earth ”Super Hy Vitamins” så är kombinationen förträfflig när det görs med Holistic ”Multi Mineral”. Det som fortfarande utgör en brist är mineralet Bor och järnet är av en mindre lämplig sort. Dessutom kan man komplettera med en annan form av Selen. Omnimin Pure kan faktiskt ersätta de två första - klicka på bilderna! Omnimin Pure har allt! Tänk på att om du vill ha bra grejer som verkligen fungerar så kostar det lite mer. Det tre första rödmärkta produkterna är ”bra val”.

upp igen

ÅDERFÖRKALKNING


     Han skräder inte orden. Dr. Tent må vara den hittills största reklampelaren för Standard Process® - ett stort amerikanska hälsokostföretag med en mängd högkvalitativa produkter. Han påminner lite om en variant på ”den arga kocken” fast med fokus på hälsokostbranschen - fast han bara är en kiropraktor - med talets gåva.

Å andra sidan har jag aldrig träffat någon som med sådan ihärdighet och engagemang bryr sig om hur vi vanliga ”expendable” mår. Karl'n har behandlat hundratals patienter med allsköns krämpor med stor framgång. På så sätt har han även fått en stor och trogen lyssnarskara. En av de roligaste exemplen var en dam som bad till Gud att få bli frisk. Nästan omgående ville hennes man ha hjälp med att få upp ett nyinköpt tält. Han bad henne söka på ”tent” och dess fabrikat på Youtube, vilket hon gjorde. På det sättet fann hon istället Dr. Tent och som senare faktiskt kunde hjälpa henne bli kvitt sina problem. Tidigare hade hon aldrig hört talas om denna mirakelman av rang. En annan krake hade farit runt hela jordklotet för att få råd och hjälp - när han besökte Dr. Tent i Detroit ordnade allt upp sig. Dr. T föredrar att stanna i sin hemstad. Han har sett för många exempel på patienter som med största sannolikhet farit mycket illa av de vaccineringar resande måst göra. Han erfar dagligen den exempellösa inkompetens som råder i amerikansk sjukvård och ingenting har heller blivit bättre sen ObamaCare infördes.

När det gäller igensättningar i artärer så kan man skönja två grupperingar eller två förklaringsmodeller - det som den etablerade sjukvårdsapparaten anser och det som den alternativa medicinrörelsen anser. Dr. T sällar sig till den senare vilket även jag gör.
 • Enligt vedertagen praxis orsakas förkalkningsprocessen av dåliga matvanor, d v s fett, socker i kombination med för lite motion. I det avseendet är båda överens men hur definierar man fet mat? Livsmedelsverket anser att mättat fett är sämst, typ smör eller annat fett som är hårt. Detsamma gäller transfetter som nu är förbjudna i många länder men dock inte i Sverige! Lite förenklat så lyder hypotesen att det är olika fetter och en viss typ av kolesterol som bildar kalkavlagringarna i artärerna. Kort och gott: för att slippa åderförkalkning så slutar man äta både det mättade och även annat fett samt kolesterol.
 • Livsmedelsverket råd kommer aldrig Dr. T skriva under på. Jag har själv valt en fet kost baserat på mättat fett säger Dr. T och smör är nyttigt! Margarin men även transfetter och andra mellanprodukter är däremot mycket farliga. Det är alltså inte fett och kolesterol som orsakar åderförkalkning. Kroppen är istället i behov av mer fett - hjärnan består av hälften fett och hälften kolesterol. Jag har skannat av hjärttrakten på mig själv och där finns det inga avlagringar.
     Den förklaringsmodell som leder till igensättning är av en helt annan orsak än den vi fått lära oss. Vi är förda bakom ljuset - felinformerade! Fettet vi äter hjälper även till att ombesörja vitamin D, E och K:s resa genom kroppen, annars kommer inte kalciumet till nytta för skelettet. Fettet ska balanseras med hur aktiva vi är. En fettfri diet gör att kroppen/skelettet förfaller. Detta har dock inte kunnat ske med Dr. Tents skellett (som är mycket aktivt), utan det har tvärtom bara blivit starkare med åren. Man kan nog utan att överdriva påstå att de flesta 50-åringars skelettstruktur är ganska mediokra ty Dr. Tents benstomme är minst dubbelt så massivt i jämförelse med en genomsnittlig individ utan insikt i näringslära och benuppbyggnad - närmare stålmannen än så kommer man nog inte?

Dr. T kan verka lite brysk när han talar med åhörarna men det är förstårligt. Han möter ideligen människor som lider av näringsbrist - gång på gång uppstår samma problem och det är inte ofta som individen kan ta till sig informationen. Det är därför mycket positivt att materialet går att nå via Youtube eftersom det ger folk tid att tänka efter. De invanda beteendemönstren som vi dagligen rör oss i är svåra att bryta sig ur - vanans och medias makt är stor.

GLUTEN OCH OMEGA-6


     Vad är det då som gör att blodådrorna slaggar igen?

Problemet kan stavas gluten, snabba kolhydrater, omega-6 och socker. Våra magar är inte avsedda att bryta ner detta i stora lass. Vi härstammar från aporna och ska egentligen bara äta frukt, kött, fågel eller fisk. Varje gång vi äter vete, råg, korn, pasta bröd, nudlar, godis, läsk, chips, friterat och andra livsmedel rika på gluten/omega-6 såsom soja-, majs- och solrosolja - tar systemet stryk. Visst, maten kommer till nytta men det kostar lite - det blir en liten inflammation i tarmarna (hål) varje gång eftersom enzymerna som våra kroppar har mobiliserat inte riktigt räcker till.

Svårsmälta proteiner läcker ut via tarmen (leaky gut) till blodomloppet och orsakar där inflammationer i artärerna. Kolesterolet som rör sig runt omkring i kroppen via blodet kommer då att fastna på det inflammerade området. När man är ung spelar det inte så stor roll eftersom enzymresurserna är stora och nedbrytningsprocessen effektiv - kroppen återhämtar sig snabbt. Vid stigande ålder försämras nedbrytningen p g a enzym- och saltsyrebrist och allt detta svårsmälta under alla dessa år börjar göra den åldrande individens tarm illa.

Hur ska man förhindra att blodådrorna slaggar igen?

I princip två saker:
 1. Minska andelen av fettsyran Omega-6
 2. Tillför extra enzymer vid varje måltid som bryter ned glutenproteiner
 3. Byt om möjligt ut vanligt vete mot Bovete
     Den absolut viktigaste substans som mildrar igensättningar i artärerna är torskleveroljan vilken är den överlägset bästa omega-3 källan. Det är när omega-6 dominerar som det blir farligt. Kan man kompensera överskottet med omega-3 så att förhållandet mellan dem blir 3:1 (omega-6 : omega-3) istället för 20:1 så har man uppnått maximal skyddsverkan. Kvar är problemet med glutenproteinerna. För att komma till insikt om hur det står till med en individs kondition så kan man mäta upp halten av:
 • Lipoprotein A   (0,2-200 mg/dl)
 • Homocystein   (40-220 µg/dl)
   Värdena på dessa två talar om hur illa ställt det är med individen - ju högre värde desto större risk för hjärtattack eller stroke. Ett högt lipoprotein a-värde kan sänkas med vitamin C (även med Q10 och tallbarksextrakt). Man känner inte till vilken funktion ”lipoprotein-a” har men det finns en klar koppling mellan ett högt värde och risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Homcystein är en aminosyra som om den är hög skvallrar om brist på B12, B6 och folsyra. Ofta är det en samstämmighet med individens leverne som då vanligtvis äter transfetter, röker, dricker alkohol eller kaffe samt stressar mycket. En hög halt är farligt och kan leda till att man får en allvarlig sjukdom, typ blodpropp, förkrympt hjärna eller demens. Äldre individer har högre halt homocystein än yngre.

Eftersom människokroppen inte är speciellt bra på att bryta ned gluten så kan man hjälpa till genom att äta tabletter med proteinnedbrytande enzymer. Enzymer fungerar som katalysatorer - de triggar igång reaktionsprocesser i kroppen (livets gnistor). Tar man en kapsel vid varje måltid så ökar man chansen att magen och tarmarna lyckas smälta all mat inklusive glutenproteiner och risken att främmande ämnen tar sig in i blodomloppet minskar således.

Enzymerna kan bara bryta ned svårjobbade proteiner om det finns gott om sur magsaft omkring dem, så vid brist därav bör man ta saltsyretabletter, äpplevinsvinäger eller dricka saft av citroner innan eller efter måltiden. Vet man att man tar lång tid på sig att smälta maten så bör man komplettera med ett syratillskott. Föga förvånande gäller att ju äldre man blir desto mindre saltsyra produceras. Länge leve de kolsyrade dryckerna - även de är en syra eller? - Men tag för vana att alltid skölja munnen med vatten om du har druckit något jättesurt så att inte tänderna far illa...

Torskleverolja                      METAGEST - saltsyra med enzymer                      Pressade naturliga citroner (bioflavonider)

Tillskott man ska intaga för att hejda åderförkalkning och andra besläktade åkommor:
 • Torskleverolja (Möller's Tran)
 • Proteinsmältande Enzymer
 • Bioflavonider (citrusfrukter, citronsaft, rödbetor eller bär)
 • Vitamin B (B12, B6, folsyra)
   Protein, fett och kolhydratsmältande enzymer har i dagsläget uppmärksammats mer och mer och det finns en hel del att välja mellan. Mr. Tent kör ofta med Standard Process produkter, såsom Zypan och Enzycore. TriEnza och Super Enzymes är två andra amerikanska produkter där den senare även innehåller saltsyra. Några urval:
 • DPP-4 (ett standardenzym som ska ingå i de flesta fabrikat)
 • Kirkmans
 • Enzyme Complete
 • AFP Peptizyde
 • GlutenEase (populär)
 • Metagest (innehåller HCl)
   Själv har jag testat Ledins Ledizym - en vettig produkt med ett brett register av enzymer som därtill är från växtriket - bland annat tre typer av Proteas (3.0, 4,5 & 6.0) samt Peptidas, vilka tar hand om en mängd knepiga proteiner. Man kan inte överdosera enzymer eftersom en del redan finns i maten man äter.

Detta med enzymer som grejar biffen låter ju smidigt - allt man behöver göra är att addera ett piller och så slipper man alla taskiga proteiner. Visst är det så - men det finns nackdelar. Det bästa vore väl att minska ner på gluten men det är väl för mycket begärt? James Sloane undviker enzymtillskott eftersom nedbrytningen blir så effektiv att tarmarna blir arbetslösa, dessutom drar kroppen tillbaks sina egna enzymresurser vilket kan orsaka problem den dagen inga extra enzymer längre syns till. Käkar man Probiotika bör man hålla i minnet att antalet bakteriekulturer är begränsade i en kapsel och att detta kan skapa en tarmflora som är lite ensidig eller bakteriefattig. Då är det bättre att satsa på Kefir (hemmagjord) vars stora uppsättning bakterier då kan levereras i större mängder - eller Prebiotika som föder o gör livsbetingelserna goda för de reguljära stammarna.

Önskar man följa James råd till punkt och pricka så finns andra alternativ. Mastix (Mastic Gum) är ett harts från Mastixbusken och nyttigare än man tror - denna sega substans krävs det väldigt lite av (tar även kål på H.Pylori). Låter det tillräckligt övertygande så är det kosttillskottet Ulcetrol som gäller, vilket dock inte går att köpa i Sverige än. Ulcetrol innehåller även barkpulver från rödalmar samt andra mineraler och är mycket nyttogörande för magen. Ej att förglömma: kiselgur/kiselgel (nyttjas till torkmedel och även filtrering) tillsammans med Kefir, Riskli, Lakritsrot och Maniokrötter (fiberbomb, prebiotika) är en förträfflig kombination, när vi pratar naturmedicin. Andra källor till fibrer är Glukomannan (konjac gum), guarkärnmjöl (för bantare), bönor och psylliumfröskal (Husk, gasbildande) ifall man bortser från sötade fibrer i frukter. Riskli är en fiberbomb laddad med kisel och B vitamin (leverrensande) samt smakar gott (nötsmak).

ALLT SOM ÄR SURT ÄR BRA


     Det är få som har missat det. Att bikarbonat (natriumvätekarbonat) kan bota Cancer. Och inte bara cancer - det ska även vara bra mot hosta, halsbränna, sur mage och allehanda infektioner. Hypotesen är att cancer är svampar och dessa trivs bäst i sur miljö. Bikarbonat som med vatten ger en alkalisk saltlösning, neutraliserar det sura och på det viset drivs svampen väck.

Denna information har jag alltid förhållit mig skeptisk till och det gäller även James Sloane, som gärna detroniserar detta ihärdigt, viket man kan ta del av på Youtube. Det är dock förstårligt att folk blir förvirrade då exempelvis produkten Samarin sedan länge används mot sura magar vilket i huvudsak består av bikarbonat (och kolsyra?). Lider man av sur mage så beror det troligtvis på någon annan obalans i kroppen och som man i så fall bör uppmärksamma...

För det första kan man inte påverka magens pH med exempelvis bikarbonat. Kroppen reglerar tillbaka surhetsgraden ifall den ändras. Smittoämnen och bakterier som följer med maten dör p g a sur magsaft, vilket är högst väsentlig för vår överlevnad skull. Rovdjurens magar är mycket surare än människans - för att kunna ta hand om ännu elakare bakterier, härrörandes från det ruttna köttet.

Nedbrytningen av maten störs vid intag av alkaliska livsmedel. Det är illa nog att äldre har en försämrad förmåga att bilda tillräckliga mängder saltsyra - detta för att vår magsaft ska kunna smälta maten. Ett sådant förfarande kan få märkliga effekter. Kroppen svarar med mera saltsyra när den drabbas av basiska livsmedel, vilket skapar förvirring ifall man upphör med det tvärt. Slutresultatet kan därför bli positivt. Dessutom bryts bikarbonat ned till bland annat koldioxid som bildar kolsyra... Omvänt ger sura livsmedel en basisk reaktion. Dricker man exempelvis citronsaft så måste kroppen kontra med bikarbonat för att kunna reglera tillbaks magens pH igen.

Inte minst för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig den oorganiska föreningen kiseldioxid så krävs rejält sur magsaft. Enbart vatten löser inte kiseldioxid eftersom kiselföreningar över lag är mycket svårlösliga. Om ingen kiseldioxid tillförs mister huden sin elasticitet (så att huden kan fjädra tillbaks) och då även ben, leder, brosk, lungor mm kräver kisel så äventyras hela vår existens. Långvarig brist på kisel manifesterar sig alltså som tilltagande skröplighet - man åldras. Det är därför J.S. väljer Riskli på sitt morgonkefir.

Hudens yttre skikt är surt för det håller bakterier på avstånd. Tvål som är basiskt förstör skiktet så att bakterierna kan slå sig till ro i hudsprickorna, tills huden återställt sig igen. Använder man en svag lösning av citronsyra som man sprayar på händer, kroppen och håret efter en handtvätt, dusch eller sterilisering så undviker man att stressa pH-regleringen och huden (samt även håret) håller sig friskare. En syralösning är alltså steriliserande samtidigt som den är extremt skonsam för huden. Ett sådant syravatten kan innehålla 3 ml citronsyra per 100 ml vatten. Lime juice är ett alternativ. Fördelen med citronsyra är att den är luktlös. Fundera på det ni som arbetar inom sjukvården - - - hälsar J.S.

Ett annat envist rykte påtalar att vi ständigt och jämnt ska dricka kopiösa volymer vatten. Ja, det kan ju vara lämpligt om vi tränar intensivt eller är på väg att korsa en öken. Glöm dock inte att mineralisera vattnet först! För oss andra - som för det mesta sitter stilla - så bör man vara måttfull med intaget av vätska vid en måltid. Stor mängd vatten i magen resulterar i att extra mycket saltsyra måste framställas - så att surheten i magen bibehålls. Var istället sparsam med vätskan efter en måltid och kompensera förlusten genom att dricka mera senare på dagen.

DEN ALKALISKA PANDEMIN


     ”Den alkaliska pandemin” kan tolkas som en metafor på den av Lars Bern framställda metabola pandemin, ett förslag på en mer specifik anledning som kan förklara varför västvärldens människor drabbas av fetma, hjärt- o kärlsjukdomar samt av autoimmuna sjukdomar. Det ska sägas att ingen magsäck är alkalisk/basisk, för detta skulle ingen kunna överleva. Det som däremot sker är att åldrandet minskar magsaftens surhet, d v s produktionen av saltsyra avtar med åren. Surheten i magen har en enorm betydelse för en människas hälsotillstånd. Just detta faktum har tagit år av mödosamt klurande och funderande att bena ut. Till mitt försvar kan jag ju hävda att som utbildad tekniker är det ovant att ta hand om och bearbeta den här typen av biologiska problem...

I min släkt eller närstående finns och har funnits rökare, dock inte jag. Det som slagit mig är hur bra dessa individer verkar må. Övervikt är inte vanligt och deras hälsotillstånd är oförskämt bra. Jag skulle vilja påstå att en rökares hälsa i regel är bättre än en ickerökare. De är sällan eller aldrig sjuka och de verkar vara ovanligt pigga och handlingskraftiga människor. Det borde väl inte stämma med anledning av alla skriverier om tobakens farligheter? De rökare som avlidit har alla blivit äldre än jämförbara ickerökare. En i vår släkt dog av lungcancer men det var en ickerökare! Detta är precis tvärtemot det man lärt sig - hur kan det komma sig? Spetsar dom cigaretterna med ”betainhydroklorid” som tack för vinsterna tobaksindustrin genererar??? Denna kemikalie används i kosttillskott såsom exempelvis Metagest för att öka produktionen av saltsyra. Det är dock inte känt rent kemiskt hur ämnet fungerar och det finns info som faktiskt jämställer betainhydroklorid med andra organiska läkemedel - typ NSAID...

Det är inom vetenskapen känt att tobak i cigaretter och andra rökverk genererar saltsyra i magsäcken, hur det går till vet jag ej men det är sällan man träffar på en rökare som har astma. Det beror på att astma är ett resultat av låg saltsyra i magen, något som rökare sällan behöver oroa sig för - ett postulat eller mera tillämpligt: helt enkelt ett bevis för att rökaren producerar saltsyra, eller? Det finns fler åkommor rökare slipper:

• låg risk för utslitna knän (benskörhet i allmänhet) • låg risk för Parkinsons sjukdom
• låg risk för fetma och/eller utputande mage • låg risk för hjärtinfarkt
• låg risk för olika magåkommor såsom IBS, Crohns sjukdom och Ulcerös kolit


Om man nu vill veta hur det står till med syranivån i magen så kan man göra ett test, det så kallade RAPTESTET. Det är enkelt utfört: på morgonen det första man gör är att drick ett halvt glas vatten med två kryddmått (2 ml) bikarbonat (natriumvätekarbonat). Rör om och lös upp allt pulver. Tiden startar när glaset är urdrucket. Om en tydlig rapning faller inom 3 minuter så innebär det att syranivån är normal. Tänk på att man sväljer luft då man dricker upp lösningen vilket kan generera små rapningar nära anslutning till tidpunken glaset tömdes - dessa minirap ska inte räknas.

Vid mitt första raptest fick jag tiden 10 minuter! Det var ju inte så bra. Efter en vecka när jag inmundigat äppelcidervinäger, citronsaft och saltsyrat vatten i obestämbara proportioner så hamnade jag på 5 minuter vid det andra testet.

Bristen på saltsyra gör att omsättningen av näring i kroppen bromsas upp. Järn som ska tas upp i nära anslutning till magsäcken kommer därför inte upptas, det var mitt problem. Jag har inte Anemi, jag har låg saltsyra i magen - så dags att konstatera det - efter 3,5 års hälsokurerandes...

Då är den stora frågan: hur ska man nu gå till väga för att hejda denna alkalitetsprocess. Svaret är förstås att man snarast bör förtära det som är surt för att hjälpa magsaften på traven. Magen tar tacksamt emot exempelvis; en halv deciliter äppelcidervinäger efter eller under en måltid. Citronsaft är surare än nyss sagda - en mycket lämplig dryck därmed. Själv provade jag saltsyrat vatten under en period. Jo, rent logiskt, magsaft består delvis av saltsyra (utspädd naturligtvis), så varför inte halsa det istället? Till en deciliter vatten blandade jag 1 krm koncentrerad saltsyra. Alltså; 1 ml 30%-ig saltsyra till 100 ml vatten. Detta ger ca 0,1 mol och är svagare än magsaft (0,5 mol). Som tur är smakar det inte magsaft - utan det slinker ner utan vidare obehag. Man kan även göra 5%-ig saltsyra som man droppar på maten eller i den dryck man tänkt inmundiga.

Jag vill dock varna för att dricka saltsyra eftersom jag själv drabbades av obehag i ryggen vid den testperioden. Jag fick ett flertal indikationer på att det var just saltsyran som var orsaken, hur märkligt det än kan låta. Detta kan ju vara högst individuellt men det är bättre att varna en gång för mycket än en gång för lite. Rent tillskott av saltsyra är ju inte ett födoämne som människokroppen är speciellt van vid att hantera - jag kan inte komma på något?

Kom i håg att skölja munnen med vatten direkt efter varje intag av något surt, så att inte syran (citron, ättiks eller saltsyran) börjar fräta på tänderna istället!

Avstå från att spetsa saltsyravatten med något välsmakande eftersom det finns risk för en kemisk reaktion. Det som sker är det som ändå kommer att ske, förr eller senare...

upp igen

ÖSTROGEN


     Plaståldern dilemma - så skulle man kunna utrycka sig om den skada som plast och förpackningar gör med oss. Det börjar tidig: bäbisar som använder napp länge lagrar upp stora mängder av det kvinnliga hormonet östrogen i levern som sedan interagerar med kroppen på ett ogynnsamt sätt - eller som Dr. T säger: ”our boys was born, suck to the estrogen plug”. Senare blir det bara än värre när vi byter ut mjölken i nappflaskorna mot läsken i petflaskorna. Då talar vi om en syra (kolsyran) som på ett effektivt sätt avlägsnar kemikalier ur flaskmaterialet, vilket senare blir en del av dess innehåll. Troligtvis är det östrogenet liggandes i levern som har orsakat det stora antalet bröst- och prostatacancerfall under årens lopp. Ett högt PSA-värde säger inte så mycket, men det skvallrar iallafall om att östrogenhalterna börjar bli alarmerande höga och således ökar (bland annat) cancerrisken. Förutom cancer leder ett östrogenöverskott även till flertal andra problem:• sänkta nivåer av antioxidanta enzymer som kroppen behöver som skydd • sänkt immunförsvar
• förändringar i hjärnan • beteendestörningar
• för tidig pubertet • missfall och födsloskador
• fetma och diabetes • hjärt- och kärlsjukdomar
• nedsatt fertilitet hos män  
     Husgeråd såsom plastpåsar, plastbehållare (transparenta plaster är farligast), plastredskap och allt där i mellan innehåller Bisfenol-A (BPA) och är svårt eller nästan omöjligt att undvika. Det är som med SV40 - man måste lära sig leva med det. Vad vi alltså måste göra är att ägna resen av våra liv åt att rensa rent levern med jämna mellanrum, men faktum är att det går att förenkla denna syssla avsevärt. Det handlar egentligen bara om att välja rätt typ av kost, men jag börjar med att lägga upp Tents recept (som nog är det mest effektiva):
 • Green Food (Standard Process)
 • Cruciferous Complete (Standard Process)
 • Nitro Greens (Biotics)

     Även Dr. Tent nyttjar extrakt från korsblommiga växter typ broccoli, grönkål, brysselkål, blomkål mm. Broccoli sticker ut eftersom den är laddad med ett flertal mycket kraftfulla undermedel. Broccoli är full av C vitamin men innehåller även vitamin K. Det verksamma ämnet för rengöring heter Indol-3-Carbinol eller bara I3C. Det omvandlar östrogenet till vattenlösligt avfall och som enkelt kan spolas ut, bort från våra kroppar. Så där har vi svaret: börja ät broccoli var och varannan dag. I3C finns koncentrerat i blomklasen och man bör helst inte värma upp eller tillaga broccolin, utan äta den rå och färsk. Dr. T tipsar även om en produkt från Food Research® som heter -
 • Simply Orchic (bovine orchic cytotrophin)
Som passar särskilt bra för oss män...Leverrensmedel på nätet baserad på Bupleurum                 Leverrensmedel med I-3-C (broccoli)                 Matsmältingsaktivering                 Beneforté - Superbroccoli

     Det är inte slut där, för det finns en hel del produkter som påstås rensa levern vilka man kan inhandla via nätet. James Sloane tipsar om Bupleurum (indisk växt) men nämner även: Gurkmeja, Schisandrabär, kronärtskockans blad och Mjölktistel. Svettning är ett annat bra sätt för att göra sig av med gifter, däribland östrogen.

”Digestive Bitters” vilket på svenska blir ungefär: matsmältningsförbittrare - är en vätska man droppar i munnen. Den bittra upplevelsen blir en startsignal för magen att utsöndra enzymer och således aktiveras även levern. Samma princip gäller om man suger på en citron eller stoppar i sig en slev kanel och låter det leva runt i munhålan.

2013 skördades den första superbroccolin Beneforté i Sverige som är en korsning mellan en vanlig brittisk och en siciliansk broccoli. Den innehåller 2-3 gånger högre halt av Glucoraphanin än vanlig broccoli - därav namnet. Många forskare är överens om att glukosinolaterna motverkar både cancer, hjärt- och kärlsjukdomar.

upp igen

ÖVRIGT


     Allas vår favoritdoktor Randall Tent eller var det Joel Wallach? har åtskilligt att berätta och som gemene man bör fundera lite extra på. Exempelvis, sover man dåligt så beror det på en enda sak: blodsockerhalten! Alltså, Dr. Tents formula för en god nattsömn lyder:
 • Paraplex (SP)
 • B Stress Complex
 • Cluco-Sugar-Balance (FR)

   Strävar man efter att höja kvalitén på sitt blod gäller följande:
 • Omega 3
 • Blåbär
 • Ginko Forte (SP)

   Är man på hugget och vill prestera toppresultat i världsklass:
 • Cataplex E² (SP)
 • Cardio-Plus (SP)

     Ett mycket iögonfallande påstående är: ät det som du har besvär med. Exempelvis, besväras man av dålig syn så ska man äta ögon - för har du sett en muslim bära glasögon? Det är för att muslimer äter getögon - och har man dålig hörsel äter man getöron - skämt åsido, Food Research har ett antal produkter (tabletter) som är baserade på getters anatomi.
 • Dålig syn? - Complete Eye Health
 • Dålig hörsel? - Complete Ear Health
 • Dåligt luktsinne och smak - Complete Smell & Taste

   Dr. Tent brukar då och då skriva ut recept på olika vegetabiliska oljor som man bör inta och den mest kända är förstås: torskleveroljan. Oljor som linfröolja, kokosolja och tonfiskolja gör väsentlig nytta i våra kroppar - bra fetter! Linfröoljan som är en perfekt källa för Omega 3 ger även huden en glödande lyster. Ett annat viktigt fett är lecitin som vi har mycket av i hjärnan. Lecitin bidrar med ett flertal positiva effekter i en människokropp: minskar det onda LDL- och ökar det goda HDL-kolesterolet vilket minimerar risken för gallsten, boostrar upp nervsystemet och ökar hjärnkapaciteten. Lecitin ska även kunna häva Psoriasis!

   Kokosfett/olja har kraftigt ökat i popularitet på sista tiden. Många kvinnor/modeller förtär denna smällfeta produkt i stora lass. Anledningen är troligtvis ett experiment som utfördes 1940 på en farm i USA som idkade uppfödning av biffkor. En dag bestämde de sig för att tillsätta en massa kokosfett i fodret, för att på det viset accelerera kornas tillväxt - mer fläsk för lägre kostnad. Resultatet blev istället det omvända, korna gick ner - blev lättare. Orsaken är att kokosfett som består av 80% mättat fett även innehåller laurinsyra, vilken då bidrar till att mindre andel lagras som fett och större andel går till effektiv energianvändning, alltså skapar mättnadskänsla. Samma resultat bör erhållas med de andra fetterna/oljorna: torsklever-, lin- och tonfiskoljan. Kokosfett har en radda positiva verkningar i en människokropp som man icke bör negligera.

Det bästa vore dock om alla uppfödare slagit in på kokosfettdieten direkt och bestämt en standard där alla djur vars kött ska förtäras av människor ska matas med enbart nyttiga födoämnen. Om så skett skulle många undsluppit sin cancer, men istället är det bara avkastningen som är av intresse - man matar djuren med det som snabbt resulterar i kraftig tillväxt - sojabönor och majs, vilket är ännu billigare och orsakar fetma snabbt. Ett sådant förfarande gynnar uppkomsten av cancer i djuret som sedan förtärs och vips - så får vi cancern... Det är precis detta Judyth Vary Baker varnar oss för. Djuren ska se ut som de gör i vilt tillstånd, för det är då de mår som bäst - ju bättre de mår desto bättre kommer vi må när vi ätit upp dem. Det är väl inte så svårt att fatta? Det är så stölligt där ute, men det är tur man har slagit in på kostlära - ju mer man lär sig desto fler bitar faller på plats.


   Är du på väg att drabbas av en influensa, testa då:
 • Garlic Forte (SP)

   För att stärka immunförsvaret:
 • Simply Thymus (FR)

   För att bli av med ett missprydande brock:
 • Ligaplex II (SP)
 • Cataplex E (SP)upp igen
posta en kommentar
Valid XHTML 1.0 Transitional